Ezt árulja el a szemed színed az egészségügyi állapotodról

Póta Szilvia
Írta: ,
Ezt árulja el a szemed színed az egészségügyi állapotodról

Azzal régóta tisztában vagyunk, hogy tekintetünk árulkodik személyiségünkről illetve érzéseinkről. Bizonyos kutatások szerint azonban szemszínedből akár egészségi állapotodról is sok információt megtudhatsz!

A költők szerint a szem a lélek tükre, az orvosok azonban sokkal inkább az egészség tükrének tartják.

A szemszín árnyalatait többféle gén határozza meg, így legyen barna, kék, zöld, vagy szürke, tekinteted többet elárulhat rólad, mint azt gondolnád!

Többek között azt is megjósolhatja, hogy milyen betegségekre vagy hajlamos, vagy, hogy hogyan képes szervezeted megbirkózni az alkohollal.  

Változások a szem színében

A szem színének változása is gyakran árulkodó lehet, ezért jó, ha odafigyelsz rá. A fokozatosan sötétedő szemek jelezhetnek cukorbetegséget, emellett idősebb korban a szivárványhártya pigmenttartalma csökkenthet, ettől a szemszín szürkéssé válhat.

Időről-időre, mikor a vérerek kitágulnak, mindenki találkozik a vöröses szem jelenséggel. Ezt a problémát leggyakrabban szemszárazság, allergia, napozás, vagy por okozza, ami rövid időn belül elmúlik.

Ha azonban a vörösség tartósan fenn áll, érdemes orvoshoz fordulnod, mert az említett tünet akár komolyabb betegséget is jelezhet: autoimmun betegséget, véredény rendellenséget, kötőhártya-gyulladást vagy különböző fertőzéseket. A rendszeres szemvörösséget emellett gyakran kapcsolják össze a depresszióval, különösen idősebb korban.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?