Ezt árulja el a szemed színed az egészségügyi állapotodról

Póta Szilvia
Írta: ,
Ezt árulja el a szemed színed az egészségügyi állapotodról

Azzal régóta tisztában vagyunk, hogy tekintetünk árulkodik személyiségünkről illetve érzéseinkről. Bizonyos kutatások szerint azonban szemszínedből akár egészségi állapotodról is sok információt megtudhatsz!

A költők szerint a szem a lélek tükre, az orvosok azonban sokkal inkább az egészség tükrének tartják.

A szemszín árnyalatait többféle gén határozza meg, így legyen barna, kék, zöld, vagy szürke, tekinteted többet elárulhat rólad, mint azt gondolnád!

Többek között azt is megjósolhatja, hogy milyen betegségekre vagy hajlamos, vagy, hogy hogyan képes szervezeted megbirkózni az alkohollal.  

Változások a szem színében

A szem színének változása is gyakran árulkodó lehet, ezért jó, ha odafigyelsz rá. A fokozatosan sötétedő szemek jelezhetnek cukorbetegséget, emellett idősebb korban a szivárványhártya pigmenttartalma csökkenthet, ettől a szemszín szürkéssé válhat.

Időről-időre, mikor a vérerek kitágulnak, mindenki találkozik a vöröses szem jelenséggel. Ezt a problémát leggyakrabban szemszárazság, allergia, napozás, vagy por okozza, ami rövid időn belül elmúlik.

Ha azonban a vörösség tartósan fenn áll, érdemes orvoshoz fordulnod, mert az említett tünet akár komolyabb betegséget is jelezhet: autoimmun betegséget, véredény rendellenséget, kötőhártya-gyulladást vagy különböző fertőzéseket. A rendszeres szemvörösséget emellett gyakran kapcsolják össze a depresszióval, különösen idősebb korban.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra