Bebizonyították: a szemed színe sokat elárul a személyiségedről

Nagy Niki
Írta: ,
Bebizonyították: a szemed színe sokat elárul a személyiségedről

A svéd Örebro Egyetem kutatói megállapították, hogy bizonyos személyiségjegyeket meg lehet állapítani egyszerűen a szem íriszéből – egy gyors vizsgálat például meg tudja mutatni, mennyire melegszívű vagy hiszékeny valaki.

Ha hiszed, ha nem, számít a szemed színe Kép forrása: tumblr.com, chivapiano

Furcsának tűnhet, de valóban fel lehet fedezni összefüggéseket a szemed színe, az íriszed sajátosságai és a személyiséged között.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ha kék a szemed, akkor gonosz vagy, ha zöld, akkor meg kedves, hanem azt, hogy bizonyos írisztulajdonságok kéz a kézben járnak egy-egy személyiségjeggyel.

Így például lehet, hogy hajlamosabb vagy a hiszékenységre, ha tengerzöld szemed van barnás foltokkal, vagy sokkal könnyebben segítesz másoknak, ha barna a szemed zöldes árnyalatokkal.

Azt, hogy milyen színű a szemed, nagyban meghatározza (az öröklött, erre vonatkozó géneken kívül) az, hogy milyen rasszhoz tartozol.

A kaukázusi rasszhoz tartozó embereknél a barna szem a leggyakoribb (eredetileg minden ősembernek barna szeme volt, a kék is például csak egy mutáció révén alakult ki), aztán jön a kék vagy a szürkés, majd a legritkább: a zöld.

Persze az évezredek során a rasszok keveredtek, így most már ugyanolyan gyakorisággal láthatunk zöld szemű afroamerikait, mint majdnem teljesen fekete szemű kaukázusi embert.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv