Ez okozza a szem alatti sötét karikákat - és ezt teheted ellene

Stumpf Bea
Írta: ,
Ez okozza a szem alatti sötét karikákat - és ezt teheted ellene

Kép forrása: flaironline.nl

Ha szerencsés vagy, akkor csak néha-néha, kialvatlan éjszakák vagy hosszú, fárasztó napok után jelennek meg sötét karikák a szemed alatt, ha pedig hajlamos vagy rá, akkor szinte mindegy mennyit alszol, akkor is ott vannak. De vajon mi okozza őket akkor, ha eleget alszol és jól érzed magad a bőrödben?

Különleges arcszerkezet Kép forrása: lorensworld.com

Lehet, hogy a bőröddel, a hajszálereiddel vagy a táplálkozásoddal nincs semmi gond, és ha jobban megnézed, a szemed alatt nincsenek is sötét karikák, csak egyszerűen az arcszerkezeted miatt tűnik úgy.

Igen, lehetséges, hogy olyan különleges az arcod, hogy a fény szinte mindig úgy esik rá, hogy a szemeid alatt sötétebb árnyékot vet.

Tipp: Ha a fotókon megtalálod azt a fejtartást, amiben a legelőnyösebbek a fények, akkor egyáltalán nem lesz szükség utómunkára.

Ha allergiás vagy, gyakori, hogy a hajszálereid is enyhén begyulladnak, ami rossz esetben a szemed alatti karikák formájában jelenik meg.

Lehet szó egy kellemetlen szénanátháról, de laktóz-, tiramin- vagy gluténérzékenységről, amik nem csak belsőleg okozhatnak kellemetlen tüneteket, hanem a bőrödre is hatással vannak.

A szem alatti karikákat okozhatja még különböző adalékanyagokra, tartósítószerekre való érzékenység, de akár rossz minőségű sminktermékek is!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?