A testedre is hatással van egy szakítás: mutatjuk a változásokat

Kerekes Vivien
Írta: ,
A testedre is hatással van egy szakítás: mutatjuk a változásokat

Kép forrása: unsplash

Amikor egy szakítás után összetörik a szíved, hirtelen olyan érzésed támad, mintha eljött volna a világ vége. Semminek sincs többé értelme, a lelki fájdalom pedig olyan erős, hogy szinte teljesen átveszi feletted az irányítást. Persze ilyenkor azt gondolhatod, hogy ez az egész csak a fejedben létezik – valójában viszont egy szakításnak a szomorúságon kívül is rengeteg mellékhatása van!

Megváltozik a testsúlyod Kép forrása: unsplash

A szakítás után két lehetséges út van: folyamatosan nassolsz, vagy egyáltalán nem eszel. Ez kizárólag attól függ, általában hogyan szoktad feldolgozni a szomorúságot.

Vannak olyan emberek, akik az ételekkel próbálják meg elterelni a figyelmüket, miközben filmeket néznek, és elhasználnak néhány csomag zsepit. Másokat pedig annyira eltelít a szorongás, hogy még csak gondolni sem tudnak az evésre; ha pedig megpróbálnak leküzdeni pár falatot, még rosszul is lesznek tőle.

A lényeg mindkét esetben ugyanaz: a súlyod nagyon rövid időn belül megváltozik.

Megjelennek a „lelki” könnyek Kép forrása: unsplash

Kutatók szerint különböző típusú könnyeket hullajtunk, attól függően, hogy pontosan mi is a sírásunk oka. Az úgynevezett bazális könnyeket szinte észre sem veszed, ezek tartják ugyanis folyamatos hidratálás alatt a szemeidet.

A reflex könnyek irritáció hatására jelennek meg, például ha valaki hagymát szel a közeledben.

A „lelki” könnyeid pedig érzelmekkel kapcsolatosak, ezeket a szemhéjad felső részében található könnymirigyek termelik. Sokkal nedvesebbek, és kevésbé sósak; így amikor elérik a szemed sósabb részeit, azok kissé felduzzadnak, ezáltal a tekinteted is puffadtabbnak tűnik.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Egészség és életmód

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban