A testedre is hatással van egy szakítás: mutatjuk az elváltozásokat

Kerekes Vivien
Írta: ,

Amikor egy szakítás után összetörik a szíved, hirtelen olyan érzésed támad, mintha eljött volna a világ vége. Semminek sincs többé értelme, a lelki fájdalom pedig olyan erős, hogy szinte teljesen átveszi feletted az irányítást. Persze ilyenkor azt gondolhatod, hogy ez az egész csak a fejedben létezik – valójában viszont egy szakításnak a szomorúságon kívül is rengeteg mellékhatása van!

Az agyad fizikai fájdalmat észlel Kép forrása: unsplash

Amikor a kapcsolatod véget ér, olyan érzés uralkodik el rajtad, mintha hatalmasat estél volna, vagy valaki erős ütést mért a mellkasodra. Egymás után kétszer...

Nos, bár valódi fizikai sérülésnek nyoma nem látszik rajtad, az agyad tényleg úgy érzékeli, hogy a fájdalom teljes mértékben valódi.

Egy amerikai professzor szerint ilyenkor ugyanis az agyadban épp azok a területek aktívak, amelyek egy valódi sérülés esetén is működésbe lépnek – ez pedig rátesz egy újabb lapáttal az egyébként sem egyszerű továbblépésre.

Megváltozik a testsúlyod Kép forrása: unsplash

A szakítás után két lehetséges út van: folyamatosan nassolsz, vagy egyáltalán nem eszel. Ez kizárólag attól függ, általában hogyan szoktad feldolgozni a szomorúságot.

Vannak olyan emberek, akik az ételekkel próbálják meg elterelni a figyelmüket, miközben filmeket néznek, és elhasználnak néhány csomag zsepit. Másokat pedig annyira eltelít a szorongás, hogy még csak gondolni sem tudnak az evésre; ha pedig megpróbálnak leküzdeni pár falatot, még rosszul is lesznek tőle.

A lényeg mindkét esetben ugyanaz: a súlyod nagyon rövid időn belül megváltozik.