Tudtad? A stressz az alábbi testrészeidben halmozódik fel

Szirák Viki
Írta: ,

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a stressz „csak” egy érzés, ami fizikailag nem jár tünetekkel. Pedig valójában a lelked egészsége a testeden is tükröződik, ráadásul szakértők egyetértenek abban, hogy a stressz sokszor bizonyos testrészekben raktározódhat el. Ha az alábbi területeken gyakran észlelsz fájdalmat, és orvosilag nincs bajod, akkor szinte biztos, hogy a stressz áll a háttérben.

A fejfájás gyakori, és attól függően, hogy hol, illetve hogyan fáj, több dolgot is jelenthet. Igen, a stressz is kiütközhet ezen a ponton.

Amennyiben mindig mindent irányításod alatt szeretsz tartani, és erős akaratú vagy, a stressz fejfájásban is megmutatkozhat. Ha valamire nincs ráhatásod, és nem te hozod meg a döntést, az fizikailag így mutatkozik meg rajtad, még ha ezt nem is szívesen ismered be.

Ilyenkor szakértők azt javasolják, hogy ülj le, és gondold át, mit tehettél volna. Ha tényleg semmi esély nincs arra, hogy te is befolyásold az adott dolog végkimenetelét, muszáj elengedned ezt.

Esetleg a meditáció vagy a jóga is jó ötlet ennek megoldására.

Ha valami nagyon frusztrál, és folyamatosan azon a témán lovagolsz, előbb-utóbb a derekad megfájdulhat; ez a terület tárolja ugyanis a haragot.

Néha nem azért érzed a kellemetlen érzést a derekadban, mert sokat ültél a monitor előtt, hanem azért, mert valakire nagyon mérges vagy, de nem mutatod ezt ki.

A legjobb megoldás erre az, ha megpróbálod a belső konfliktusokat kezelni, és ha valami nagyon zavar, azt kedvesebb stílusban a másik tudtára adni.

Meglátod, ha kiadod magadból a dühödet, fizikailag is sokkal jobban fogod érezni magad.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv