8 stressz okozta tünet – Figyelj a tested jelzéseire, amíg nem késő

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
8 stressz okozta tünet – Figyelj a tested jelzéseire, amíg nem késő

Igazán kellemetlen tünetek, és sokszor összetévesztik valamely komolyabb betegség jeleivel, pedig sokszor csupán a szervezetünk harcol a túlzott hajtás ellen.

Krónikus fáradtság szindróma

Bármennyire is érdekes, külön betegségnek tekintik azt az állapotot, amikor már hetek, hónapok óta fennállnak a kimerültség jelei.

Sokan csupán legyintenek rá, pedig megfelelő kezeléssel hamar túl lehet rajta jutni, csak előtte fel kell tárni magát a betegséget.

Leginkább a tengerentúlon ismerik el önálló kórként, bár a statisztikák azt mutatják, hazánkban is egyre inkább elfogadják a munkáltatók, mint hiányzás jogos okát.

Étvágytalanság

Azok, akik idegesek, általában kevesebbet esznek, mivel gyomruk összeszűkül, és görcsbe jön. Éppen ezért hirtelen fogyás is megfigyelhető, ráadásul sokszor kis idő alatt.

Hogy elkerüljük azt, hogy közérzetünk még rosszabbá váljon, és úrrá legyen rajtunk a gyengeség, fontos, ha nem is sokat, de falatozgassunk, ugyanis ha ezt nem tesszük, akkor a tünetek könnyen súlyosabbá válhatnak.

Fontos tudni, az idegi kimerültség, a túlzott stressz tünetei más betegségeket is jelezhetnek, tehát ne diagnosztizáljuk ezek alapján otthon magunkat, hanem mielőbb keressük fel háziorvosunkat, aki kizárhatja az esetleges szervi elváltozásokat.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!