Sós víz, mégsem tenger – Így járt anyátok Mallorcan!

Írta: ,

Az idei évben a megszokott szeptemberi időpontokhoz képest előrehoztuk a családi nyaralást, mert találtunk egy szuper ajánlatot egy mallorcai útra. A teljes család felkerekedett. A három gyerek és a nagyszülők számára különösen nagy élmény volt, hiszen most repültek először! Engem mégsem tudott lázba hozni szinte semmi. (x)

A nyaralás összességében nagyon jól sikerült: élveztük a bárányfelhők látványát a repülőről, majd a Földközi-tenger habjait a parton, és a mediterrán városkákban kilométereket sétálunk. A férjemmel kettesben még el is „szökhettünk” egy kis tengerparti romantikára naplementekor, míg a nagyszülők vigyáztak a gyerekekre.

Ezt a varázslatos utat csak az árnyékolta be a számomra, hogy sokszor éreztem kimerültnek, levertnek magam. Nem volt igazán jó a közérzetem, gyengének éreztem magam, a szemeim püffedtek, lábaim dagadtak. Hazaérve hasonló maradt a helyzet, és ez nem hagyott nyugodni.

Itthon élménybeszámolót tartottunk Anna barátnőmmel, aki addigra szintén túl volt a nyaraláson a családjával. Elmeséltem neki, min bosszankodok mallorcai utunk óta. Egyből rávágta, mennyire együtt érez velem, mert vele is megesett már hasonló. Neki egy tisztítókúra adta vissza a vitalitását. A kúra végén azzal viccelődtek otthon, hogy annyi energiája lett, hogy szinte többet izgett-mozgott, mint a gyerekek!

Sosem csináltam ezelőtt méregtelenítő kúrát. Átgondoltam, amit Anna mesélt, utánanéztem, hogy mikre kell figyelni. Végül arra jutottam, hogy egy könnyed kúrát bevállalok: a férjemmel azóta minden napra beiktattunk legalább egy fél órás sétát – a rendszeres testmozgást ezzel ki is pipáltam, és a több kettesben töltött időt mindketten élvezzük. Az étkezésemet pedig úgy alakítottam, hogy mostanra már minden este salátát eszem vacsorára.

Ezek a változtatások az elejétől fogva könnyedén mentek. Az egyetlen nehézséget a méregtelenítő kúrához szükséges napi vízmennyiség elfogyasztása jelentette. Szerencsére a kíváncsiságom megoldotta az ügyet: az Anna által ajánlott Schüssler-sók ugyanis nagyon felkeltették az érdeklődésem. Azt mesélte, sokat dobott a tisztítókúrája sikerén a három Schüssler-sóból álló rendszer: a Nr. 6. Kalium sulfuricum D6 a test nagytakarításhoz egy „általános tisztítószer”. Fokozza a méregtelenítési és kiválasztási folyamatokat, elsősorban a bőrt, a nyálkahártyát és májat célozza meg. A szemek duzzadására, a lábak dagadására a Nr. 10. Natrium sulfuricum D6 só kapcsolódott a kúrájához. Ezek a tünetek, mint kiderült, azt jelzik, hogy a vesék támogatásra szorulnak a méregtelenítésben. Visszagondolva arra, milyen keveset ittam, nem csoda, hogy az arcomon is meglátszott. A sejtek közötti térből pedig a Nr. 8. Natrium chloratum D6 segít kitisztítani a lerakódott salakanyagokat. Anna barátnőm ennek a sónak a segítségével még a narancsbőrétől is elbúcsúzott a kúra végére! Mindhárom ásványi sót három hónapon keresztül érdemes használni: naponta mindegyikből 3x1 tablettát másfél liter buborékmentes vízben feloldva, nap végéig elkortyolgatva.

A tervezett három hónapos Schüssler-kúrából mostanra még csak egy hónap telt el. A gyerekeim máris észrevették, mennyivel energikusabb vagyok az esti játék alatt. A lábaim a férjemmel közös esti séták után sem püffednek már, és a szemeim sem lesznek pufik a nap végére. A narancsbőröm pedig kisimulni látszik, bár a párom egy fél mosollyal mindig gyengéden letagadja, hogy valaha észrevett volna cellulit rajtam. Nagyon várom, hogy lássam a kúra végeredményét!