Sokat fáj a hátad? Ez lehet az oka és így tudsz enyhíteni a tüneteken

Stumpf Bea
Írta: ,

A hátfájásodnak sok oka lehet, de akkor, amikor éppen fáj, valószínűleg csak az érdekel, hogy minél előbb elmúljon. Nem mindegy persze, hogy milyen tüneti kezelést használsz, hiszen, ha tudod, hogy mi okozza a fájdalmakat, akkor pontosabban és hatékonyabban tudod kezelni is azt. Íme néhány praktika, amik segítenek a hátfájásod enyhítésében!

Gyors fájdalomcsillapítás Kép forrása: pinterest.com

Ha pontosan tudod, hogy mitől fáj a hátad, mert megerőltetted edzésen, rossz volt a matrac az ágyban, ahol aludtál vagy egyszerűen csak meghúztad valahol, akkor a legfontosabb, hogy minél gyorsabban elmulaszd a tüneteket, hiszen miért szenvednél ezzel az idegesítő hátfájással egész nap?

Ha nem vagy gyógyszerellenes, akkor az egyik legjobb megoldás, ha valamilyen ibuprophen tartalmú, gyulladáscsökkentő bogyót veszel be, ami gyorsan elmulasztja majd a fájdalmakat.

Tipp: Ha egy konkrét helyen fáj a hátad, akkor fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tapaszt is tehetsz a hátadra, hiszen ez helyi szinten talán még gyorsabban hat majd.

Hideg és meleg Kép forrása: daily.designcollector.net

Ha már napok óta fáj a hátad és a fájdalomcsillapítók is csak ideig-óráig szüntetik meg a fájdalmaidat, akkor érdemes egy kicsit továbbmenni a probléma megoldása felé.

Próbáld ki a hideg-meleg borogatásokat, hiszen ezek nem csak a tüneteket szüntetik meg, talán a kiváltó okokat is enyhítik majd.

A fájdalom első napjaiban hideg borogatással próbálkozz, a jeges pakolás ugyanis csökkenti a véráramlást a fájdalmas területen, ami enyhíti a gyulladást.

Két nap után válts át meleg borogatásra, amit naponta többször is megismételhetsz. A meleg, a hideggel ellentétben lazítja a feszes izmokat és serkenti a véráramlást extra oxigénnel ellátva a fájdalmas területet.