Segítségért kiált a tested! Jelek, hogy nem vagy egészséges

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Segítségért kiált a tested! Jelek, hogy nem vagy egészséges

A testünk minden nap megannyi jelet küld egészségi állapotunkról, fizikai terhelhetőségünkről. A kérdés csak az, figyelünk-e magunkra és észrevesszük-e a figyelmeztető jeleket, vagy legyintünk, és ráfogjuk valamilyen banális okra a tüneteket? Te ne kövesd el ezt a hibát, vedd észre, ha a tested figyelmeztet!

Leginkább a nők azok, akik borzasztóan sok pénzt, időt és energiát áldoznak arra, hogy szépségüket megőrizzék.

Emiatt aztán szörnyen rosszul érinti őket, ha hullani kezd a hajuk, töredezik a körmük, problémás az arcbőrük, vagy éppen kevésbé egészségesek a fogaik.

Ismerős ez a felsorolás? Akkor minden bizonnyal neked is van valamilyen rejtett betegséget, vagy ásványi-anyag- és vitaminhiányod.

Sokan azonnal a drogériába rohannak, ha megjelenik a testükön a narancsbőr, vagy az arcuk válik zsírossá, holott ezek a problémák a legtöbbször kezelhetetlenek, ha az étkezéseden nem változtatsz.

Ugyanez igaz a körmök és a haj egészségére: ugyan kétségtelenül segít, ha kapszula formájában pótolod a hiányt, mindennek alapja a változatos, kiegyensúlyozott étkezés, ami szinte az összes betegségre gyógyír (de legalábbis segíti a gyógyulást).

Gondod van az anyagcseréddel Kép forrása: sunad.es

Az étel-intolerancia egyik árulkodó jele, ha bizonyos ételek, italok elfogyasztása után hasmenésed lesz, így az ilyen jellegű problémák általában a helytelen étkezésből erednek.

Ugyanez igaz a székrekedésre is, hiszen, ha nem eszel kellő mennyiségű rostot, nem iszol elegendő folyadékot, akkor gyakorlatilag borítékolhatod, hogy sokkal ritkábban fogod látogatni az illemhelyiséget, mint kellene.

A kor előre haladtával az anyagcsere természetes módon lassul, de sem a túl gyors, sem a túl lassú emésztés nem egészséges.

Mindenki ismeri a saját testét, így neked is érdemes figyelned, változik-e valami! Van, amikor normális a gyorsabb anyagcsere, például egy stresszes időszak során, és a lassú is, mint például a terhesség alatt, de ha nincs ilyen kézzelfogható ok a háttérben, akkor a változás egy tünet, amire ajánlatos odafigyelned.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!