Rövidlátás, fogszuvasodás, nátha és szédülés – ezek a lelki okai

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Cikkünkben hat nagyon gyakori betegség lehetséges lelki okait gyűjtöttük össze. Ha egyedül vagy segítővel magadba nézel, és múltbeli fájdalmaidat újra megéled, akkor a lelked ezek alól felszabadul, és elkezdesz gyógyulni.

Rövidlátás

A külvilágtól való félelem nyilvánul meg a rövidlátásban. A rövidlátó az élet tényeivel nem akar szembenézni, nem vállalja az élet feladatait.

Legtöbbször fiatalkorban alakul ki, amikor félünk a jövőbe nézni, a „távolba látni”. Aggódik a jövője miatt, mert inkább a múltban él,  ahol csalódások érték. Rossz érzések hatása alatt nem képes megélni a jelent, így a jövőjét is bizonytalannak látja.


Érintett vagy? 8 szuper sminktipp szemüvegeseknek


Húszéves kor után a rövidlátás jelentősen visszafejlődhet, ha valaki képes elfogadni önmagát és a múltját, és tervezni kezdi a jövőjét.

A közeli tárgyakat jól látja, míg a távolabbiakat csak homályosan. Ebben szerepe lehet a túlzott megfelelési vágynak és a stressznek is.

Fogszuvasodás

Akaratgyengeségre utal. Akinek fogszuvasodása van, kellemetlen helyzetekkel nem tud megbirkózni, mert nem keményíti meg magát.

Kitér a nehézségek elől, elfojtja a problémáit ahelyett, hogy megoldaná őket.

A pépes és az apró táplálékokat tudja jól megrágni, mert azokkal könnyebben boldogul. A nagyobb, rágósabb falatoknál elakad.

A leghatásosabb megoldás, ha átrágja magát a gondokon, és elkezd cselekedni. Kitartással, türelemmel, szorgalommal.