Rövidlátás, fogszuvasodás, nátha és szédülés – ezek a lelki okai

Írta: ,

Cikkünkben hat nagyon gyakori betegség lehetséges lelki okait gyűjtöttük össze. Ha egyedül vagy segítővel magadba nézel, és múltbeli fájdalmaidat újra megéled, akkor a lelked ezek alól felszabadul, és elkezdesz gyógyulni.

Rövidlátás

1/6 Rövidlátás

A külvilágtól való félelem nyilvánul meg a rövidlátásban. A rövidlátó az élet tényeivel nem akar szembenézni, nem vállalja az élet feladatait.

Legtöbbször fiatalkorban alakul ki, amikor félünk a jövőbe nézni, a „távolba látni”. Aggódik a jövője miatt, mert inkább a múltban él,  ahol csalódások érték. Rossz érzések hatása alatt nem képes megélni a jelent, így a jövőjét is bizonytalannak látja.


Érintett vagy? 8 szuper sminktipp szemüvegeseknek


Húszéves kor után a rövidlátás jelentősen visszafejlődhet, ha valaki képes elfogadni önmagát és a múltját, és tervezni kezdi a jövőjét.

A közeli tárgyakat jól látja, míg a távolabbiakat csak homályosan. Ebben szerepe lehet a túlzott megfelelési vágynak és a stressznek is.

Fogszuvasodás

2/6 Fogszuvasodás

Akaratgyengeségre utal. Akinek fogszuvasodása van, kellemetlen helyzetekkel nem tud megbirkózni, mert nem keményíti meg magát.

Kitér a nehézségek elől, elfojtja a problémáit ahelyett, hogy megoldaná őket.

A pépes és az apró táplálékokat tudja jól megrágni, mert azokkal könnyebben boldogul. A nagyobb, rágósabb falatoknál elakad.

A leghatásosabb megoldás, ha átrágja magát a gondokon, és elkezd cselekedni. Kitartással, türelemmel, szorgalommal. 

Nátha

3/6 Nátha

A kísérő jelekre gondolva rögtön következtetni tudunk a nátha jelentésére. Ilyenkor tele lesz az orrunk, és torkig vagyunk.

Mindig olyan helyzetben jelentkeznek a tünetek, amikor túlterheltnek érezzük magunkat. és ürügyet keresünk a visszahúzódásra, mert jelenleg nem vagyunk abban a helyzetben, hogy a kellemetlen követelményeknek eleget tudjunk tenni.

Az orrfolyás azt is jelenti, hogy tisztulási folyamat zajlik a lélekben, amire időt kell hagyni, és a pihenés megkönnyíti a feldolgozást.

Szédülés

4/6 Szédülés

Aki szédül, az valószínűleg mellőzöttnek érzi magát. Nem kap annyi figyelmet, amennyit igényel.

Keres valakit, akire támaszkodhat, aki kézen fogja és vezeti, törődik vele.

A szédülés arra figyelmezteti, hogy tanuljon meg a saját lábára állni, és ne függjön túlságosan a környezetétől.

Legyen magabiztosabb és merítsen több önbizalmat a környezetéből, a múltjából. 

Dadogás

5/6 Dadogás

Aki dadogva beszél, az fél a benne felgyülemlett érzelmektől, az ösztönös, állatias részétől. Nem vállalja önmagát, nem meri elveszíteni a kontrollját.

Szétdarabolja a mondandóját, mintha felismerhetetlenné akarná változtatni, hogy időt nyerjen és ellenőrizhesse, hogy mit szabad a többieknek megérteni abból, amit megoszt velük.

Visszafogja magát, nehogy túl sokat áruljon el magáról.

Erős belső késztetést érez a beszédre, de túlságosan ellenőrzi és megszűri a szavait. Fél a tudattalantól, az ellenőrizhetetlentől, az ösztönöstől, az agressziótól és a szexualitástól.

Menstruációs zavarok

6/6 Menstruációs zavarok

A női szereppel kapcsolatos elégedetlenségre utal.

Akinek cikluszavara van, az nincs megelégedve az életével, akaratoskodik, nem hajlandó alávetni magát a nőiség ismétlődő folyamatának, a természet rendjének, így a férfi mellett betöltött szereppel és a gyermekvállalással is gondjai vannak.

A menstruáció mélységesen női dolog, mert a figyelmet a nemiségre, a szülésre, az önátadásra irányítja. 

Cikkünket Kurt Tepperwein Mit árul el a betegséged? (Duna International Könyvkiadó Kft. 1992) című könyve alapján írtuk.