5 rossz mindennapi szokás, ami miatt sokkal nagyobb eséllyel kapod el az influenzát

Szirák Viki
Írta: ,
5 rossz mindennapi szokás, ami miatt sokkal nagyobb eséllyel kapod el az influenzát

Kép forrása: mne_len/depositphotos.com

Ahogy szinte minden évben, úgy idén is tombol az influenza Magyarországon, mi pedig igyekszünk minél több vitamint fogyasztani és gyakran kezet mosni, hogy megelőzzük a betegséget. Csakhogy valószínűleg nem is sejted, de ez a sok igyekezet hiábavaló, ha az alábbi dolgokra egyáltalán nem figyelsz oda!

Nem mosod meg a hüvelykujjad Kép forrása: polyvore.com

Az orvosok nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos gyakran kezet mosni, hogy megelőzzük a betegségeket. Nagyon szuper, ha te is odafigyelsz erre, és hazaérve rögtön ez az első dolog, amit mindig megteszel. Csakhogy sokan nem is tudják, hogy a hüvelykujjunkat még alaposabban kell megmosni, mint bármelyik másikat!

Ugyanis ez az ujjunk érintkezik a legtöbb baktériummal, tekintve, hogy ezzel nyomogatjuk például a telefon képernyőjét, vagy a távirányító gombjait.

Az pedig köztudott tény, hogy a mobilunkon található a legtöbb baktérium a naponta használt tárgyaink közül!

A földre teszed a táskád Kép forrása: stylishwife.com

Te is hajlamos vagy letenni a táskádat vagy hátizsákodat a padlóra? Ezzel tudtodon kívül meghívót küldesz az egészségtelen baktériumoknak, pláne akkor, ha egy mosdóban vagy étteremben teszed le őket a földre.

És akkor az már csak hab a tortán, ha erről napközben megfeledkezel, és hazaérve lerakod az ebédlőasztalra a táskád, míg gyorsan kipakolsz belőle.

Érdemes erre az apróságra nagyon odafigyelned, ugyanis már csak azzal, ha nem teszed le a padlóra a hátizsákod, nagyobb eséllyel maradsz egészséges az influenzaszezonban is.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz