5 rossz mindennapi szokás, ami miatt sokkal nagyobb eséllyel kaphatod el az influenzát

Szirák Viki
Írta: ,
5 rossz mindennapi szokás, ami miatt sokkal nagyobb eséllyel kaphatod el az influenzát

Kép forrása: mne_len/depositphotos.com

Ahogy szinte minden évben, úgy idén is tombol az influenza Magyarországon, mi pedig igyekszünk minél több vitamint fogyasztani és gyakran kezet mosni, hogy megelőzzük a betegséget. Csakhogy valószínűleg nem is sejted, de ez a sok igyekezet hiábavaló, ha az alábbi dolgokra egyáltalán nem figyelsz oda!

A földre teszed a táskád Kép forrása: stylishwife.com

Te is hajlamos vagy letenni a táskádat vagy hátizsákodat a padlóra? Ezzel tudtodon kívül meghívót küldesz az egészségtelen baktériumoknak, pláne akkor, ha egy mosdóban vagy étteremben teszed le őket a földre.

És akkor az már csak hab a tortán, ha erről napközben megfeledkezel, és hazaérve lerakod az ebédlőasztalra a táskád, míg gyorsan kipakolsz belőle.

Érdemes erre az apróságra nagyon odafigyelned, ugyanis már csak azzal, ha nem teszed le a padlóra a hátizsákod, nagyobb eséllyel maradsz egészséges az influenzaszezonban is.

Közel vannak egymáshoz a fogkefék Kép forrása: merci-merci.com

Nem is gondolnánk, hogy a fogkefe, amit az egészséges higiénia fenntartásához használunk, okozhat csúnya betegségeket is. Pedig de!

Valójában a kis sörtéken képes megtapadni számtalan baktérium és vírus, így többek között az is, amelyik az influenzát okozza.

Ha a saját fogkefédet nagyon közel tárolod a párodéhoz, aki épp elkapta ezt a betegséget, nagy az esélye annak, hogy te is influenzás legyél. Érdemes egy időre máshova tenned a fogkefédet, vagy szimplán lefedni a tetejét valamivel.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!