5 rossz reggeli szokás, ami az egész napodat tönkreteszi

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 rossz reggeli szokás, ami az egész napodat tönkreteszi

Azt már senkinek sem kell ecsetelni, milyen fontos a reggeli, ezzel az alapvető információval az is tisztában van, aki nem igazán foglalkozik az egészséges életmód kérdésével. Mégis, akadnak olyan rossz szokások a nap kezdeti szakaszában – az első étkezés elmulasztásán kívül –, amik teljesen tönkretehetik az egész napodat.

Idegesít az ébresztőd Kép forrása: tumblr, lacooletchic

Ha nehezen kelsz fel, akkor sem jó ötlet olyan ébresztőt választanod, ami hangos és ijesztő, esetleg rezgő funkcióval is párosul. Ennek az eredménye egyértelmű: zaklatottan, idegesen ébredsz fel, és rosszkedvűen kelsz ki az ágyból.

Az egyszeri felriadásnál már csak az a rosszabb, ha órákon át nyomkodod a szundit, hiszen így elveszed a tartalmas pihenéstől az időt. Ideje áttérned egy másik módszerre! Válassz kényelmes, halk zenét, a rádiód csendes üzemmódját vagy a telefonod villogó fényét ébresztő gyanánt! Ha attól tartasz, erre nem ébrednél fel, nyugodtan biztosítsd be magadat a hagyományos és megszokott módszereddel, de ne add fel első nap a próbálkozást. A nyugodt, kiegyensúlyozott ébredés az egész napodat meghatározza!

Azonnal a hírekre kattintasz Kép forrása: humansofstraya.com

Fogadjunk, hogy reggeli közben te is a telefonodat bújod és a híreket böngészed. De mi ezzel a bajjal? Először is úgy repül el a reggelid, hogy észre sem veszed!

Több kutatás bizonyította, hogy sokkal előbb megéhezünk, ha evés közben valami másra is koncentrálunk.

Emellett sajnos a legtöbb hír negatív, pesszimista, elkeserítő és szenzációhajhász, márpedig ezek az infók nem csak a reggeledet, hanem az egész napodat elronthatják.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?