Ezek történnek a testeddel, ha rendszeresen meditálsz

Stumpf Bea
Írta: ,
Ezek történnek a testeddel, ha rendszeresen meditálsz

A meditációról már biztosan te is sokszor és sok helyen hallottál, de lehet, hogy mégsem igazán tudod, mire jó, milyen jótékony hatásai vannak. Egy biztos: valóban csodákat művel a testeddel és a lelkeddel, ráadásul nem is nagy ördöngösség; csupán egy kicsit oda kell figyelned magadra, ennyi az egész!

Csökken a vérnyomás Kép forrása: gofeminin.de

A Harward Egyetem egyik kutatása szerint amikor meditálunk, a testünk kevésbé van kitéve az előbb említett stresszhormon negatív hatásainak, ebben a nyugodt állapotban pedig csökkenhet a vérnyomásunk is.

A magyarázat egyszerű: ha nyugodtan ülsz és relaxálsz, az izmaid elernyednek, és a testednek kevesebb oxigénre van szüksége.

Javul a memória Kép forrása: bloglovin.com

Szintén vizsgálatokkal igazolták, hogy a rendszeresen végzett meditáció pozitív hatással van az agyműködésünkre, illetve a memóriánk állapotára is.

Persze ennek mindenféle neurológiai magyarázata van, de most elégedjünk meg annyival, hogy belegondolunk, mi is történik a fejünkben a meditáció során.

10 perc naponta, amikor kiüríted az agyad és megpróbálsz semmire sem gondolni (igen, ez a legnehezebb!). Ellazulsz, és halk zene mellett egyetlen pontra fókuszálsz.

Ha csak ennyit kell tenni a számos pozitív hatásért, ugyan miért ne alkalmaznánk?