5 reggeli szokás, ami az egész napodat tönkreteszi

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 reggeli szokás, ami az egész napodat tönkreteszi

Azt már senkinek sem kell ecsetelni, milyen fontos a reggeli, ezzel az alapvető információval az is tisztában van, aki nem igazán foglalkozik az egészséges életmód kérdésével. Mégis, akadnak olyan rossz szokások a nap kezdeti szakaszában – az első étkezés elmulasztásán kívül –, amik teljesen tönkretehetik az egész napodat.

Idegesít az ébresztőd Kép forrása: tumblr, lacooletchic

Ha nehezen kelsz fel, akkor sem jó ötlet olyan ébresztőt választanod, ami hangos és ijesztő, esetleg rezgő funkcióval is párosul. Ennek az eredménye egyértelmű: zaklatottan, idegesen ébredsz fel, és rosszkedvűen kelsz ki az ágyból.

Az egyszeri felriadásnál már csak az a rosszabb, ha órákon át nyomkodod a szundit, hiszen így elveszed a tartalmas pihenéstől az időt. Ideje áttérned egy másik módszerre! Válassz kényelmes, halk zenét, a rádiód csendes üzemmódját vagy a telefonod villogó fényét ébresztő gyanánt! Ha attól tartasz, erre nem ébrednél fel, nyugodtan biztosítsd be magadat a hagyományos és megszokott módszereddel, de ne add fel első nap a próbálkozást. A nyugodt, kiegyensúlyozott ébredés az egész napodat meghatározza!

Egyből a munkáddal foglalkozol Kép forrása: carlaaston.com

Manapság már kevés olyan ember van, akinek ne kellene rendszeresen böngésznie a postafiókját, ne lenne szüksége arra, hogy szinte állandóan készenlétben legyen. Itt az ideje mérlegelned!

Vajon tényleg muszáj, hogy már az ágyban is azzal foglalkozz, mi történt este, éjjel a cégnél, és ennek következtében mi mindent kell ma elintézned? A legtöbbször nem múlik semmi azon a fél-egy órán, amit egyébként nyugalomban eltölthetsz az otthonodban, és kényelmesen összeszedheted magadat, felkészülhetsz a nap nehézségeire. A nyugodt reggel azért is fontos, mert közvetlenül ébredés után még képtelen vagy átlátni a dolgokat, és nem csak feleslegesen idegeskedhetsz, hanem elhamarkodott döntéseket is jóval könnyebben hozhatsz.