5 reggeli rutin az egészségesebb testért – A közérzeted is sokkal jobb lesz

Dienes Petra
Írta: ,
5 reggeli rutin az egészségesebb testért – A közérzeted is sokkal jobb lesz

Reggelente te is biztosan felkelsz, iszol egy kávét, összeállítod az aznapi outfited, majd rohansz dolgozni. A reggeli rutin szinte mindig ugyanaz, pedig nem is sejtjük, hogy mennyi minden múlik azon, hogy hogyan indítjuk a napunkat. Olvass tovább, hogy megtudd mik azok a szokások, amiket érdemes beépítened a reggeleidbe, hogy kihozhasd belőlük a maximumot.

Beszélj és nevess

A léleknek pont olyan fontos a törődés mint a testnek.

Az emberi kapcsolatok elhanyagolása feszültséghez és rossz érzethez vezethet.

Reggel sokan vagyunk nyűgösek vagy egyszerűen csak nyúzottak, de próbáld meg úgy indítani a napod, hogy kapcsolatba lépsz a szeretteiddel vagy a barátaiddal.

Egy reggeli vicces e-mail, egy gondoskodó SMS vagy egy érdeklődő telefonhívás nagyon sok pozitív energiát tud adni, mosolyogva kezdeni a napot pedig az egyik leghálásabb dolog.

Citromos víz, a csodaszer Kép forrása: chriscourt.com

A reggeli folyadékbevitel az egyik legjobb módja annak, hogy felébreszd a szervezeted. Az első dolog, amit reggel elfogyasztasz, meghatározza az egész napi hangulatodat.

A víz stimulálja a belsőszervek működését, beindítja az anyagcserét és feltölti a sejteket. A citrom felkészíti az emésztőrendszert az étkezésre.

Ezenfelül lúgosítja a szervezetet, rengeteg C-vitamint tartalmaz és a zsírégető hatása még a diétádat is segíti. Fontos, hogy a vízhez ne citromlevet használj, hanem magát a gyümölcsöt facsard bele. 3 deciliterhez add egy egész citrom levét és kezdődhet is a nap.

Ha nagyon savanyú, először próbálkozz egy fél citrom levével, majd folyamatosan növeld az adagot - egy idő után megszokod a savanyú ízt és a tested is hálás lesz érte.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv