4 jógapóz, hogy gördülékenyebben induljon a reggeled

Esztergály Lilla
Írta: , Frissítve:
4 jógapóz, hogy gördülékenyebben induljon a reggeled

A lelassult emésztés és az azzal járó székrekedés sokak életét megnehezíti. A kiváltó okok között szerepel a helytelen táplálkozás, az elégtelen folyadékbevitel, a mozgásszegény életmód, de a stressz és a lelki tényező sem elhanyagolható generátor. Ha odafigyelsz ezekre, és beiktatod az alábbi néhány jógapózt a mindennapjaidba, felgyorsíthatod az emésztésed, és az szervezeted is felfrissítheted általuk. Próbáld ki otthon – de előtte ne felejtsd el átmozgatni magad! – , vagy keress fel egy jógastúdiót az alapok helyes elsajátításához!

Gerinccsavarás ülésben

A tökéletes póz a szorult helyzetek megszüntetésére, és segít minden egyéb emésztési rendellenesség kiküszöbölésében is.

Ha némi úszógumid van, pláne iktasd be ezt a testhelyzetet, mert kiválóan leolvasztja a hasi zsírpárnákat. Jól összenyomja a májat és a lépet, így a méregtelenítést is fokozza. Ha azonban gerincsérv vagy egyéb komoly hátpanasz kínoz, ezt a gyakorlatot hagyd ki!

Így csináld: ülj le, nyújtsd ki a bal lábad, keresztezd rajta a másikat. Közvetlenül a hátad mögött támaszd meg a jobb kezed, a másikkal pedig kapaszkodj a térdedbe. Fontos, hogy tartsd erősen behúzva a köldököd és emeld ki a mellkast! Tartsd ki néhány légzésig, majd ismételd meg a másik oldalon is.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!