Női ráktünetek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynod

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Női ráktünetek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynod

A következő panaszok jelentkezésekor nem kell pánikba esned – ugyanakkor nem is szabad figyelmen kívül hagynod őket! Összegyűjtöttünk néhányat azon tünetek közül, amelyek mindenképpen kivizsgálást érdemelnek.

Indokolatlan hízás vagy fogyás

Ha felszedsz 2-3 kilót, az még természetesen nem ad okot aggodalomra. Ha viszont hónapról hónapra gyarapodik a súlyod, noha semmilyen változás nem történt az életmódodban, akkor előfordulhat, hogy petefészekrák miatt fölösleges folyadék gyülemlett fel a hasadban. 

A megmagyarázhatatlan, legalább ötkilós fogyás az orvosok szerint gyakran a rák egyik első tünete, s általában hasnyálmirigy-, gyomor-, nyelőcső vagy tüdőrák esetén következik be.
 
Tudnod kell azonban, hogy a nőknél a pajzsmirigy-túlműködés az indokolatlan fogyás legtipikusabb oka.
Haspuffadás

„A petefészekrák a leggyilkosabb a nemi szerveket érintő rákfajták közül” – figyelmeztet Beth Y. Karlan, a Los Angeles-i Cedars-Sinai's Samuel Oschin Rákkutató Központ nőkre irányuló kutatóprogramjának vezetője. 

Amennyiben haspuffadást tapasztalsz, szokatlanul kis mennyiségű étel után is teltségérzeted van, megváltoznak a vizelet- és székletürítési szokásaid, valamint rendszeresen derék- vagy hasfájást tapasztalsz, ráadásul mindezt legalább két héten át napi szinten, veszélyben vagy.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!