A rákgyilkos gyökér: edd ezt heti rendszerességgel

Nagy Niki
Írta: ,
A rákgyilkos gyökér: edd ezt heti rendszerességgel

Új kutatás vizsgálta a gyömbér rákölő hatását, és elképesztő eredményekre jutott – ez a gyökér lehet az első természetes rákgyógyír a világon, ha sikerül hatékony szert fejleszteni belőle.

A rák már népbetegség

Friss statisztikák szerint a rák évente nagyjából 7,6 millió ember haláláért felelős. Mondhatni, hogy korunk népbetegsége, mégsem tudunk igazán hatékony gyógyírt találni rá.

A gyógyszeres kezelések és a kemoterápia elenyésző százalékban segítenek, és kellemetlen, sokszor fájdalmas mellékhatásokkal járnak.

A kutatók ezért egyre inkább a természetesebb módszerek felé fordulnak – egy indiai kutatás például a gyömbér rákölő tulajdonságát vizsgálta, és döbbenetes eredményekre jutott.

Az indiai – egyébként kizárólag nőkből álló – kutatógárda a gyömbér egyik alkotóelemét, a 6-shogaolt vizsgálták, amely egy szárított gyömbérben található gingerol-származék.

Korábban is megfigyelték, hogy ez a vegyület hatékony lehet a rák ellen, de most külön csak a mellrákkal kapcsolatos hatásaira figyeltek – pontosabban arra, hogy van-e valami hatása a mellrákveszélyes őssejtekre, amelyek nagy hatással vannak a betegség kialakulására.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!