Egy rákgyilkos gyökér: edd heti egy alkalommal

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Egy rákgyilkos gyökér: edd heti egy alkalommal

Új kutatás vizsgálta a gyömbér rákölő hatását, és elképesztő eredményekre jutott – ez a gyökér lehet az első természetes rákgyógyír a világon, ha sikerül hatékony szert fejleszteni belőle.

A rák már népbetegség

Friss statisztikák szerint a rák évente nagyjából 7,6 millió ember haláláért felelős. Mondhatni, hogy korunk népbetegsége, mégsem tudunk igazán hatékony gyógyírt találni rá.

A gyógyszeres kezelések és a kemoterápia elenyésző százalékban segítenek, és kellemetlen, sokszor fájdalmas mellékhatásokkal járnak.

A kutatók ezért egyre inkább a természetesebb módszerek felé fordulnak – egy indiai kutatás például a gyömbér rákölő tulajdonságát vizsgálta, és döbbenetes eredményekre jutott.

Nem csak a mellráknál hatásos Kép forrása: lindawagner.net

A mostani kutatás a mellrákra fókuszált, de a kutatók elmondták, hogy a 6-shogaolt korábban vizsgálták már más tudóscsoportok, és akkor is biztató eredményeket hoztak a kutatások. A gyömbér összetevője enyhítette például a gyomorrákot, és a végbélráknál is segítséget nyújtott a gyógyszeres kezelésnek.

Kipróbálták a kemoterápiával együttesen is, és képes volt csökkenteni a mellékhatásként jelentkező rosszulléteket és a hányást is, a gyömbér tehát akár a következő, hatékony fegyverünk is lehet a rákgyógyításban.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?