Rákgyilkos gyökér: fogyaszd heti rendszerességgel

Kovács Andrea
Írta: ,
Rákgyilkos gyökér: fogyaszd heti rendszerességgel

Új kutatás vizsgálta a gyömbér rákölő hatását, és elképesztő eredményekre jutott – ez a gyökér lehet az első természetes rákgyógyír a világon, ha sikerül hatékony szert fejleszteni belőle.

A kutatás Kép forrása: marcussamuelsson.com

A kutatás során laborban előállított őssejtekbe fecskendezték be a 6-shogaolt, ellenőrzésképpen pedig egy másik csoport őssejtbe kurkumin-származékot (a kurkuma egy vegyületét), a harmadikba pedig taxolt (egy általános, mellrák esetében előírt kemoterápia során használt gyógyszert) oltottak.

A három használt vegyület közül messze a shogaol került ki győztesen, ez volt a leghatékonyabb a rákos sejtek szaporodásának megakadályozásában, sőt, a beteg sejtek egy részét még el is pusztította. Így nem csak a megelőzésben, de a gyógyításban is sikeres lehet.

Hatékony, és nem roncsol Kép forrása: greenkitchenstories.com

A kutatónők azt is bejelentették, hogy a rákgyilkos hatás mellett a 6-shogaol volt az a vegyület is, ami a legkevésbé károsította a nem rákos sejteket és szöveteket. Ez kifejezetten fontos, mivel a kemoterápia és a gyógyszeres kezelések egészséges szervekben is kárt tehetnek – ha még meg is gyógyítják a szervezetet, maradandó károsodásokat okozhatnak.

Eddig úgy hittük, hogy a nagyobb jó érdekében mondjuk egy alulműködő vese kis áldozatnak számít, most azonban esélyünk lehet arra, hogy minimális károsodás mellett gyógyíthassuk a betegséget.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!