Rádtört a tavaszi fáradtság? Így hozd helyre magad!

Bodnár Alexa
Írta: ,
Rádtört a tavaszi fáradtság? Így hozd helyre magad!

Kép forrása: unsplash

A tavaszi fáradtság sokak által ismert érzés, amely az óraátállítással együtt akár hetekre is megbolygathatja az embert. Ha te is úgy érzed, hogy nem tudsz azon az energiaszinten pörögni, amire szükséged lenne, akkor ideje bevetned néhány trükköt! Hogy ne csak a természet ébredezzen, hanem te is, próbáld ki az alábbi ötleteinket!

Kezdd a stresszoldással! Kép forrása: pexels.com

Egyáltalán nem furcsa, ha tavasszal nyűgösebb vagy az átlagosnál – ilyenkor általában azt érzi az ember, hogy tevékenykednie kell, a munkában, otthon, vagy akár új hobbiba vágni, az évszak ezt hozza magával. Viszont amellett, hogy nagyon motivált vagy, sokszor a stressz-szinted is megugrik, hiszen elkezded magadat idegesíteni a feladatokkal, határidőkkel.

A legjobb megoldás, ha úgy fogsz bele a dolgokba, hogy felállítasz hozzá egy tervet, és nem ugyanazt a végdátumot húzod meg mindennek. Azt elkerülendő, hogy túlhajtsd magad, pedig tarts szüneteket munka közben és a hétköznapokban is.

Ne felejtsd el, hogy a kikapcsolódás nem a lustálkodással jelent egyet, hanem a feltöltődéssel, hogy végig bírj teljesíteni és ne fulladj ki a közepén.

Csak pozitívan Kép forrása: pexels.com

A tavaszi fáradtság részben abból fakad, hogy a korábbi, napfényhiányos időszakban lehangolódott az ember, és nagyon borulátóvá válik.

Ahhoz, hogy megszabadulj a fáradtságtól, újra fel kell venned a rózsaszín szemüveget, és átállítani magadat az optimista látásmódra.

Ha ehhez az kell, hogy belassítasz picit és szemléled a természetet, a világot, és egy kicsit magaddal töltesz időt, tedd azt, de ha éppen a nyüzsgés dob fel, akkor szervezz magadnak gyakrabban programokat.

Ezekkel a fásultságodat akár néhány nap alatt is elűzheted!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz