5 program, amit jobb, ha kihagysz a koronavírusos időszakban

Nagy Niki
Írta: ,

Kétség sem férhet hozzá, hogy a koronavírus miatt nem kell pánikolni, azonban jobb az elővigyázatosság! Van néhány olyan program, amit érdemes inkább elhalasztani, vagy lemondani, ha nem tudod későbbre tolni

Utazások

Járványidőszakban elég felelőtlenség utazni – már nem azért, mert neked valószínűleg valami bajod lesz, hanem azért, mert elkaphatod a vírust, behozhatod az országba, és megfertőzhetsz olyanokat, akiknek nem olyan jó az immunrendszerük, mint neked. Ez főleg akkor van így, ha olyan területre mész, ahol már megjelent a vírus, de akkor sem teszed jól, ha utazol, ha olyan helyre mész, ahol még nincs jelen – hiszen Magyarországról egészen nyugodtan elviheted akár egy teljesen új területre is. Különösen érdemes kerülni jelenleg Olaszországot, Kínát, Iránt, Dél-Koreát és Japánt, ahol elég magas a fertőzöttség.

Nemzetközi konferenciák

Ha esetleg olyan munkahelyi konferenciára mennél, amit valamilyen csoda folytán még nem mondtak le, akkor kétszer is gondold meg: kifejezetten fertőzésveszélyesek lehetnek ugyanis az olyan rendezvények, ahol olyan, több országból érkezett emberek találkoznak, akik egyébként nem igazán lennének sokáig egy légtérben. Ezek a konferenciák általában zsúfoltak is, és plusz rizikófaktor a fertőzésre az evés-ivás, ami szintén elég gyakran történik – ihatsz vagy ehetsz valaki után úgy, hogy az megfertőzzön a vírussal.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!