5 házi praktika száraz köhögés ellen

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 házi praktika száraz köhögés ellen
A száraz köhögés légúti fertőzés, allergia vagy akár asztma tünete is lehet. Ha az okát már tudod, akkor is szükséged van olyan természetes módszerekre, melyek csillapítják a kínzó panaszt.
Milyen a száraz köhögés?
Nem ürül vele váladék, így fokozottan sérülnek a torok hámsejtjei, ami további irritációhoz vezethet. Akár rohamokban is jelentkezhet, és este, illetve éjszaka súlyosabb lesz.
 
Számos gyógyszer áll rendelkezésedre a patikák polcain a gyors és hatékony csillapításra, de ha nyitott vagy a természetes megoldásokra, segítünk neked.
Gőzölés
A pára segít a lerakódás fellazításában, és enyhülést nyújt a száraz, irritált légutaknak. Speciális inhaláló berendezést is használhatsz, de az is megteszi, ha egy fazék fölé hajolsz. Ha szárított kamillát forralsz a vízben, még gyulladáscsökkentő hatása is lesz.
 
Amennyiben a panaszaid egy hét elteltével sem mérséklődnek, mindenképpen fordulj orvoshoz! Ha olyan krónikus betegséged van, aminek velejárója a hosszú ideig tartó száraz köhögés, juttass a szervezetedbe minél több A-vitamint – ezzel serkentheted a hámképződést, így csökken a légutak irritációja.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!