5 pozitív változás, ami akkor történik, ha abbahagyod a fogamzásgátló szedését

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 pozitív változás, ami akkor történik, ha abbahagyod a fogamzásgátló szedését

Sokan a fogamzásgátlót egy igazán áldásos és egyszerű védekezési módszernek tekintik. Valóban: az apró bogyóra elegendő napi egyszer odafigyelni, és máris adott a 99%-os védelem. De tudod, pontosan hogyan hat a fogamzásgátlód a szervezetedre? És mi történik akkor, ha hosszú évek után új módszer után nézel? Ebben a részben összegyűjtöttük, hogy milyen pozitív változásokra számíthatsz a gyógyszer elhagyását követően.

Csökken néhány betegség kockázata Kép forrása: tumblr, ll-n

Egyes betegségekre kifejezett hajlamosít a fogamzásgátló, így ha abbahagyod, értelemszerűen ezek kialakulásának kockázata is csökkenni fog. A következő egészségügyi problémákkal hozták már összefüggésbe a gyógyszer szedését: trombózis, cukorbetegség, pajzsmirigygondok, anyagcserezavar, meddőség, valamint a fejfájás.

Pontosan ezért fontos, hogy ha gyógyszert szedsz, rendszeresen látogasd a nőgyógyászod, és bizonyos időközönként menj el vérvételre!

Következő részünkben arról olvashatsz, hogy milyen negatív változásokra kell felkészülnöd a gyógyszer elhagyását követően.

Néhány kiló távozik Kép forrása: tumblr, girlsinfinity

Manapság még nem sikerült bebizonyítani, hogy a fogamzásgátló közvetlenül okozná a hízást, ám sokan fokozott vízvisszatartásról számolnak be a tabletták hatására.

Ezen nincs mit csodálkozni, a teljesen normális ciklusokban is előfordul, hogy a menstruáció előtt felcsúszik egy-két kiló víz formájában.

Nos, számolhatsz vele, hogy a tabletta elhagyása után a te mérleged is kicsit kevesebbet mutat majd (persze nem akkor, ha a hír hallatára máris nekiállsz csokis brownie-t majszolni).

Egyébként sokan vélekednek úgy, hogy a fogamzásgátlók hatására felhalmozódnak a méreganyagok a szervezetben, ezért ha félreteszed a gyógyszert, a felesleg felszabadul, és szép lassan kiürül.

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

Egészség és életmód

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt