5 pozitív testi és érzelmi változás, ami 40 felett történik veled

Szőke Angéla
Írta: ,
5 pozitív testi és érzelmi változás, ami 40 felett történik veled

Kép forrása: sepy/depositphotos.com

Betölteni a negyvenet nem sétagalopp, hiszen már nem vagy fiat... akarom mondani már nem vagy harminc, sem elsőáldozó. Ha fiatalos vagy és az emberek meglepődnek, mikor bemondod a korodat, akkor szerencsés alkatnak mondhatod magad és zsebeld is be a bókokat. Nem kell aggódnod az életközepi válság miatt sem, az inkább a férfiakat érinti, ők ugyanis sokkal hiúbbak, mint a nők. Ha pozitívan állsz az évek múlásához, a negyvenes éveid életed egyik legszebb időszaka lehet. Ezek az örvendetes fizikai és érzelmi változások nem feltétlenül pont a negyvenedik születésnapodon fognak bekövetkezni, de előbb-utóbb garantáltan tapasztalni fogod őket.

Az alábbi öt pozitív dolog történik a testeddel, miután beléptél a negyedik X-be.

1. Csinosabbá válhatsz

A szemed körüli szarkalábaidért a sok nevetés felelős, megdolgoztál értük és semmivel sem leszel miattuk kevésbé vonzó, sőt! A pszichológusok szerint a negyven feletti nőknek nagyobb az önbizalma, mint fiatalabb nőtársaiknak, és mivel nincs szexibb egy magabiztos nőnél, ezáltal vonzóbbnak is tűnnek környezetük számára. Szintén előnyükre változnak abban, hogy nem kritizálják magukat olyan keményen, hiszen már elfogadták testüket, van kialakult öltözködési stílusuk és megbarátkoztak önmagukkal. 

2. Belső harmóniát sugárzol

Egy negyvenes nő már többnyire megtalálta magát és tudja, hol a helye az életben. Általában már nem függ senkitől, anyagi problémái nincsenek és határozottabb is.

Ebben a korban egy nő már tudja, mit akar és azt is, hogy azt hogyan szerezze meg.

A mérgező kapcsolatokat és hátráltató személyeket már könnyedén iktatja ki életéből, saját, felelős döntéseket hoz és független mindenkitől. Húszas és harmincas éveimben még nem árad egy nőből ilyen béke és harmónia, mert még nem fogadja el önmagát maximálisan.

3. Jobban kívánhatod és élvezheted a szexet

Egy kutatás szerint - melyben 827 nő vett részt – életük „középső éveiben” jobban élvezik a szexet, mint fiatalabb korukban.

Ezt a kutatók azzal magyarázzák, hogy mivel ebben a korban már igencsak petesejtszámuk vége felé járnak, a ketyegő biológiai óra miatt libidójuk megnő, és többet akarnak szexelni.

Amíg ugyanis egy nő menstruál – ami negyven éves kor felett még teljesen megszokott - addig teherbe eshet és a szervezet a megnövekedett szexuális étvággyal igyekszik ellensúlyozni a kevesebb petesejtet. A férjek minden bizonnyal üdvözlik majd ezt a jelenséget.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!