Éltető erő a bőrödön keresztül ‒ a póruslégzés csodája

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Állj meg néhány percre, pihenj egy kicsit. Figyeld meg a légzésedet. Mennyire szívod be a levegőt? Sokan csak felületesen lélegzünk, rövid ideig lélegezzük be, és nem szívjuk elég mélyre a levegőt. Mi lehet ennek az oka? Ilyenkor az energia sem jut el tested minden részébe. Amikor a szabadban, a friss levegőn tartózkodsz, szívd tele a tüdődet. De zárt helyen is megteheted ezt, ha a levegő tiszta. És azt tudtad, hogy a bőrödön keresztül is árad be a testedbe az éltető erő? A bőrön át való légzésről, a póruslégzésről szól cikkünk.

Póruslégzés

Bőrünk többrétegű védőkabátunk, amely összetartja testünket, emellett élő szerv is.

Szerepe a légzés és a kiválasztás, ezért testünk póttüdeje és pótveséje is. Pórusain keresztül energiát lélegzünk be, és erősítjük vele energia-háztartásunkat.

A pórusok olyanok, mint a pici fúvókák, amelyek beszívják, majd kifújják a levegőt. Tested egy lüktető, élő rendszer. Egy ház, amelynek Te vagy a gazdája.

Csak te gondoskodhatsz arról, hogy a háznak minden helyiségébe jusson friss levegő.

Eltömődő pórusok

Bőröd csak akkor tud megfelelően lélegezni, ha nem tömíti el a piszok, az izzadtság és a szintetikus anyagokból készült ruházat, amely nem ereszti át a levegőt.

Ahhoz, hogy lélegezni tudjon, tisztán kell tartanod, és érdemes természetes, légáteresztő anyagokból (pamut, vászon, gyapjú) való ruhadarabokat viselned.

Segít a bőrtisztítás (fürdés, hámlasztás), a masszázs, a természetben, a napon való tartózkodás is.

A kozmetikumok eltömítik, az illatanyagok irritálják a bőrt, és ezek az anyagok a pórusokon át a testedbe jutnak.