Élet pikkelysömörrel – mit tehetsz a javulásért télen?

Sándor Alexandra
Írta: ,

A pikkelysömörrel küszködők számára a tél nemcsak alacsonyabb hőmérsékletet és rövidebb nappalokat jelent, hanem a tünetek súlyosbodását is. Nem kell azonban kétségbe esve visszaszámolnod a napokat tavaszig: összeszedtük a bőrbetegséggel kapcsolatos leggyakoribb szezonális kérdéseket, és a válaszokból megtudhatod, mit tehetsz az egészségedért a jó idő beköszöntéig!

Miért súlyosabbak a panaszok télen?

A száraz levegő, valamint a kevés napfény növeli a gyulladás fellobbanásának kockázatát.

Ilyenkor ugyanis nem elég, hogy eleve csekélyebb az ultraviola sugárzás, de az emberek még hajlamosabbak is a négy fal között tölteni az időt – ha pedig kimennek a levegőre, akkor is meleg ruhákba burkolóznak tetőtől talpig.

Amennyiben nem éri elegendő levegő és napfény a pikkelysömörös bőrt, sajnos egyenes út vezet a hámsejtek túlburjánzásához, valamint az emiatti gyulladáshoz.

Szerezz be párásító készüléket otthonra és az irodába, a fényre pedig a megoldást a következőkben olvashatod!

Hogyan pótolhatod az UV-fényt – biztonságosan?

Szoláriummal semmiképp!

Hiába vallják sokan, hogy télen egészségügyi okokból van szükségük a mesterséges barnulásra, a lila csövek voltaképpen mindig növelik a bőrrák és az idő előtti öregedés kialakulásának kockázatát.

Az esetleges fertőzésekről nem is szólva…

Az ultraviola-sugárzás lehető legcélszerűbb pótlása úgynevezett fototerápia vagy fényterápia segítségével történik, ami orvosi rendelőkben, kórházakban, alternatív gyógyászoknál vagy akár a készüléket árusító boltokban érhető el.

Nézz utána, hol tudsz ilyenben részesülni az otthonodhoz közel, vagy szerezd be az ehhez szükséges gépet!