5+1 tipp, hogy percek alatt elaludj – Nem kell soha többé a bárányokat számolnod

Balatoni Dóra
Írta: ,

Régóta szenvedsz az elalvással? Lefekszel az ágyba és órákig csak forgolódsz, nem jön álom a szemedre? Szerencsére léteznek apróbb trükkök, amelyekkel akár percek alatt álomba ringathatjuk magunkat. Kíváncsi vagy rá, melyek ezek? Olvasd el cikkünket!

Húzz zoknit a lábadra Kép forrása: store.americanapparel.net

Nem szoktál zokniban aludni? Akkor ne csodálkozz, hogy nehezen tudsz elaludni.

Ha puha, meleg zoknit húzol a lábadra, nem csak jobban fogod magad érezni, de álomba is hamarabb szenderülsz. Azáltal, hogy a zokni felmelegíti a lábadat, kitágulnak az ereid, amelyek segítenek elosztani a hőt a szervezetedben.

Ez egyfajta jel az agyunk számára, hogy itt az ideje az elalvásnak. Próbáld ki, nagyon hatásos!

Ne görcsölj rá Kép forrása: depositphotos.com

Bizonyára már veled is előfordult, hogy valamit görcsösen akartál, de csak az ellenkezőjét érted el vele. Igaz ez az elalvásra is.

Sajnos bármennyire is próbálsz koncentrálni arra, hogy végre álomba szenderülj, nem fog menni. Ha már órák óta csak forgolódsz, egyre idegesebb és nyugtalanabb leszel, ez pedig nem segít.

Az alvás hasonló testi funkció, mint az éhség, gombnyomásra nem működik. Próbálj mindennap ugyanabban az időben lefeküdni, hogy a szervezeted belső órája hozzászokjon az elalvás időpontjához, emellett sportolj rendszeresen és mindenféle zavaró tényezőt iktass ki.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján