Mindig ugyanott jelenik meg a pattanásod? Figyelj oda erre, és mindörökre megszabadulhatsz tőle

Zabolai Margit
Írta: ,
Mindig ugyanott jelenik meg a pattanásod? Figyelj oda erre, és mindörökre megszabadulhatsz tőle

Kép forrása: unsplash

Egy pattanás önmagában is bosszantó, de mi van, ha türelmesen kivárod, hogy eltűnjön, aztán egyszer csak ismét megjelenik a semmiből? Lehet, hogy ilyenkor már érdemes nem csak a kis piros pöttyel, de a kiváltó okaival is foglalkozni.

Ha a pattanásaid mindig a homlokodon, a hajvonaladban jelennek meg, akkor jó esély van rá, hogy a samponod, balzsamod vagy más hajformázód tehető felelőssé.

Elképzelhető, hogy ezek valamelyike irritálja a bőrödet, ami itt, a könnyen szennyeződő és zsírosodásra hajlamos területeken pattanások kialakulásához vezethet.

Próbálj minél kevesebb hajformázót használni, és lehet, hogy a samponodat és a balzsamodat is megéri lecserélni antiallergénre.

Az arcon megjelenő elváltozásokból következtetni az általános egészségügyi állapotodra évezredes gyakorlat, az ősi kínai orvoslásban is ismerik.

A technológia az idők során ugyan finomodott, de a lényeg ugyanaz maradt: a mindig újra és újra megjelenő pattanás elhelyezkedéséből következtetnek arra, hogy milyen egészségügyi problémád lehet, aminek valamilyen hormonális változás a következménye, ez pedig a pattanás megjelenéséhez vezet.

A kínai orvoslás szerint az alapprobléma kezelésével eltűnik a makacs és vissza-visszatérő pattanás is.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv