Neked is feltűnt már? Az alábbi bizonyos ponton mindig pattanásosak leszünk télen

Szirák Viki
Írta: ,

Neked is feltűnt már, hogy az arcodnak egy bizonyos részén a tél beköszöntével mindig több pattanás jelenik meg, mint egyébként az év többi szakaszában? Eddig valószínűleg te is azt gondoltad, hogy a hideg levegő tehet róla, de igazából egy egészen meglepő dolog állhat a háttérben!

Eleinte nem fordítunk túl nagy figyelmet a váratlanul megjelent pöttyökre a nyakunk vonalán, hiszen elkerülhetetlen, hogy időről időre ne üsse fel a fejét egy-egy pattanás valahol az arcunkon. Csakhogy amikor alig akarnak elmúlni az állunkról és a nyakunkról, ráadásul rögtön jön is a helyébe egy új, elgondolkodunk: vajon mi áll a háttérben?

A válasz nem más, mint a sálad! Bizony, talán nem is gondoltad volna eddig, de a sálad nagyon nagy szerepet játszik abban, hogy télen megjelennek rajtad ezeken a területen pattanások. Több okból kifolyólag is gondot okozhat ez az egyébként nagyon hasznos kiegészítő.

Az anyag viselés közben folyamatosan dörzsölődik a bőrödhöz, ezzel pedig elkerülhetetlen irritációt okoz, aminek következtében jelentősen kipirosodik a bőröd.

Ez már önmagában is elég ahhoz, hogy megjelenjenek a pattanások, de nem csak ez lehet az egyetlen kiváltó ok. Valójában ez a ruhadarab a bőrödön lévő olajat és zsírokat folyamatosan felszívja, amikor pedig érintkezik például a nyakaddal vagy az álladdal, irritálni fogja. Sőt, folyamatosan dörzsöli is a bőrödbe, így nem csoda, ha rövidesen mindenhol megjelennek a piros, gyulladt pattanások!