5+1 nem várt mód, ahogyan a párkapcsolatod befolyásolja az egészségedet

Szirák Viki
Írta: ,

Párkapcsolatban élni csodálatos dolog: egy személyben van partnered, aki érzelmileg támogat, egy barátod, akit bármikor hívhatsz, és egy lelkitársad, akivel semmihez sem fogható intimitás van közöttetek. A párkapcsolatod viszont a sok pozitívum mellett negatívan is hat rád, sokszor észrevétlenül. Most megtudhatod, milyen módokon befolyásolja a partnered az egészségedet!

Az álmatlanság még rosszabb lesz Kép forrása: pexels.com

Ha egyedülállóként is gyakran küzdöttél alvászavarral, akkor kapcsolatban élőként ez még erősebbé válhat.

Egy ausztrál egyetemen végeztek felmérést kutatók, és arra bukkantak, hogy az álmatlansággal küzdő emberek még több problémáról számolnak be, amikor együtt élnek a párjukkal.

Azáltal ugyanis, hogy a párodhoz kell igazodnod, megváltoznak a lefekvési szokásaid.

Csak fekszel az ágyban, és tudod, hogy aludnod kéne, ezért nem sikerül álomba merülnöd.

Arról nem is beszélve, hogy a horkolás, mocorgás miatt nehezebben alszol el, és az éjszaka folyamán többször is felébredhetsz.

A plusz kilók jelentése Kép forrása: pexels.com

Megfigyelted már, hogy amikor valaki boldog kapcsolatban él, nagyobb eséllyel szed fel plusz kilókat?

Ennek valóban tudományos oka van!

Azok az emberek, akik boldogok együtt, sokkal gyorsabban híznak meg, szemben azokkal, akik már egy ideje titkon beleuntak a kapcsolatukba.

Erről az tehet, hogy a szerelmespárok nem akarják elhagyni egymást, nem is gondolkodnak ezen, míg aki nem érzi magát boldognak, abban felmerülhet időről időre, hogy milyen lenne szakítani.

És biztos, ami biztos, ez a személy emiatt figyel az alakjára is, hogy ha ténylegesen egyedülállóvá válna, könnyebb legyen az ismerkedés.