Folyton fáradt vagy? 5+1 jel, hogy baj van a pajzsmirigyeddel

Sándor Alexandra
Írta: ,
Folyton fáradt vagy? 5+1 jel, hogy baj van a pajzsmirigyeddel

Folyton fáradt vagy? „Ködösnek” érzed a tudatodat, megmagyarázhatatlan súlygyarapodással bajlódsz, melegben is fázol vagy hullik a hajad? Könnyen lehet, hogy a pajzsmirigyed a kellemetlen panaszok okozója. Ez a hormonháztartásban kulcsszerepet játszó szerv ugyanis a testedre és a szellemedre egyaránt rossz hatással van, ha alul- vagy túlműködés formájában ámokfutásba kezd…

Furcsa hőérzet

A pajzsmirigy-problémák gyakran befolyásolják a testhőmérsékletet és a hőérzetet. Alulműködés esetén tipikus a folyamatos fázás, míg túlműködésénél fokozott izzadás, valamint a melegre való érzékenység jelentkezik. Fontos, hogy ha alapjáraton nehezen tolerálja a szervezeted valamelyik hőmérsékleti körülményt, akkor ebből még nem következik a diagnózis!

(Egyébként sem feltétlenül, hiszen számos szerv és folyamat szerepet játszik a hőérzet alakulásában, így kivizsgálásra van szükség.) Ne ijedj meg, amennyiben a tünetek közül többről is magadra ismertél, mert ma már gyógyszeres kezeléssel, és amellett tetszőleges alternatív terápiával könnyen gyógyítható a pajzsmirigybetegség!

Pulzusváltozás

A pajzsmirigy hormonjai csaknem minden szervet érintenek, így a pulzusra is közvetlenül hatnak.

Alulműködésnél gyakori a megszokottnál ritkább szívverés, míg túlműködésnél a „kalapáló” szív.

Utóbbi akár vérnyomás-növekedéssel és szívremegéssel is járhat, ami meglehetősen ijesztő tünet lehet annak, aki korábban még sosem tapasztalt ilyet.

Szerencsére egy pajzsmirigy-hormonokra irányuló vérvétel hamar kideríti, hogy az ok a nyakadban keresendő-e.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!