Ovuláció alatt ezek történnek veled – Érdekes változások, amiken keresztül mész

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ovuláció alatt ezek történnek veled – Érdekes változások, amiken keresztül mész

Hosszú éveken át az emberek úgy tartották, csak a menstruáció egyértelmű a nőknél, senki sem tudja megmondani, valójában mikor termékenyek. Szemben az állatokkal, akik a legtöbbször egészen egyértelmű jeleket mutatnak a fogamzás várható sikerességéről. De tényleg ennyire titokzatos lenne az ovuláció időpontja az emberek esetében?

Vonzóbbnak tűnsz Kép forrása: bakimlikadin.net

Mindenkinek vannak olyan napjai a hónapban, amikor fogalma sincs, mit vegyen fel, mert semmi sem áll jól.

Ezzel szemben vannak olyan napok, mikor teljesen kivirulunk, és csodák csodájára, ugyanaz a szett valahogy tökéletesen mutat rajtunk, pedig az égvilágon semmi sem változott az alkatunkat illetően.

Ismerős?

Utóbbi jó eséllyel ovulációra, vagy ennek az időpontnak a közelébe esik sőt, elkönyvelheted, hogy ekkortájt mások is szebbnek látnak majd az átlagosnál.

Ennek oka tudat alatt zajlik: peteérés során a nők illata megváltozik, édesebb és vonzóbb lesz, ezért a férfiak jóval ellenállhatatlanabbnak tartják őket, mint társaikat.

A felmérések szerint egyébként ez a láthatatlan vonzalom nem csak a férfiaknak tűnik fel, mi nők is észrevesszük, ha a másik egyenesen kivirult.

Még több szexi jel Kép forrása: head-case.org

Minden bizonnyal fel sem tűnik, de sokkal több szexi jelet küldözgetsz a környezetednek ilyentájt, mint az egyébként megszokott.

Ezek az elpirulás és az illatok társaságában lehetnek hasonlóan rejtettek, pl. megfigyelték, hogy ovuláció idején a nőknek egy leheletnyivel magasabb a hanghordozásuk.

Hasonlóan szexi és egyértelmű felhívás a keringőre, hogy jobban ring a csípőjük az átlagosnál, amit jellemző módon tovább fokozunk egy feszes nadrág és magas sarkú társaságában.

Ez ugyan nem látszik, de a nők szaglása is javul ebben az időszakban – minden bizonnyal azért, hogy rátaláljanak a potenciális jelöltekre, és amit a természet megalapozott, azt tudatos döntésekkel tovább irányítsák.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!