5 apró titok, hogy ötven fölött is egészséges maradj

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 apró titok, hogy ötven fölött is egészséges maradj

Az ötödik iksz betöltésével nem befejeződik az életed, hanem újrakezdődik! Egészen más perspektívából látod a világot, már tudod, ki vagy és mit akarsz, ráadásul több időd is akad, mivel nem a gyereknevelés foglalja le a mindennapjaidat. A következő tippek megfogadásával érdemes ilyenkor odafigyelned magadra.

Töltsd meg az üres fészket!

A gyerekek már kirepültek, az unokák pedig még nem jönnek?

Nem csoda, ha az egy fedél alatt élés hosszú évei után magányosnak érzed magad – ne legyen hát lelkiismeret-furdalásod miatta!

Egy házi kedvenc beszerzése bizonyítottan csökkenti ilyenkor a stressz- és a koleszterinszintet, ráadásul mérsékeli a depresszió kialakulásának kockázatát is.

Ráadásul az is kiderült már a kutatásokból, hogy akiknek négylábú barátjuk van, ritkábban járnak orvoshoz.

A gondoskodásra való hajlam gyönyörű dolog, éld ki bátran! Rengeteg gazdátlan kutya és cica várja például, hogy valaki végre örökbe fogadja.

Fedezd fel újra a testiséget!

Az idő múlásával te is változol, ami természetesen a párodról is elmondható. Ezt ne hátrányként éld meg, hiszen új és izgalmas élményeket szerezhettek!

Érett fejjel sokkal fantasztikusabb lehetsz az ágyban, mint húszévesen, hiszen a tapasztalataid már lehetővé teszik, hogy tudd, mi a jó neked.

Arról nem is beszélve, hogy ha a gyerekek már kirepültek, ismét a tiétek az egész lakás, ami számtalan lehetőséggel kecsegtet.

A változókor bekövetkezte után a nem kívánt terhességtől sem kell tartanod, így minden eddiginél felszabadultabb lehetsz.

Ne feledd azonban, hogy a nemi betegségektől védened kell magadat, ha nem monogám kapcsolatban élsz, hiszen menstruáció híján is elkaphatod őket!

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?