Otthoni sóterápia tippek, amiket érdemes kipróbálni

Fodor Veronika
Írta: ,

Ahogy egyre inkább előtérbe kerülnek az otthoni, természetes gyógymódok, úgy kapnak helyet a különféle, néhol tradicionális sóterápiás eljárások. Az egészséges só kincset ér. Segít a felső légúti megbetegedésekben, az allergiás tünetek enyhítésében, és gyorssegély az anyukáknak a mindennapokban, ha nem szeretnének a gyerkőc első tüsszentésével az orvoshoz rohanni.

Gargalizálás

Torokfájás csillapítására ideális az otthon könnyedén elkészíthető sóoldat.

Keverj el langyos vízben egy kiskanál tengeri sót, rázd össze, majd ezzel végezd el az öblögetést. Használhatod te és a gyerekek is napi 3-4 alkalommal. Ha a kicsiknek nem ízlik az íze, akkor adj hozzá pár csepp citromlevet.

Egy előre elkészített oldatot egy napnál tovább ne használj, minden nap készíts frisset. A javulást már egy-két napon belül észre fogod venni.

Orrcsepp

Legtöbben erre a célra gyógyszertári oldatokat használnak, de éppúgy, ahogy az öblögetéshez, ehhez is el tudod készíteni otthon a sóoldatot, csupán a kivitelezés lesz másképp.

Töltsd bele fecskendőbe, és az egyik orrlyukadon szívd fel, a másikon pedig próbáld meg kifújni a folyadékot.

Ezzel átmosod a járatokat.

Már négy-öt éves kortól alkalmazható, fájdalommentes otthoni gyógymód, amit akár a preventív szakaszban is használhatsz.