Az ötperces trükk, amivel sikerre edzheted az agyad

Irimiás Alíz
Írta: ,
Az ötperces trükk, amivel sikerre edzheted az agyad

Kép forrása: fizkes/depositphotos.com

Gyerekkorunkban sok mindent képzeltünk a felnőtt életünkről: milyen pasi lesz a férjünk, mikor házasodunk, mikor szülünk gyereket, milyen karriert futunk be stb. Aztán felnőtt korunkra ezek többsége menet közben szertefoszlik. Pedig nem kellene ennek így lennie.

Életünk jelentős része – az egészségünk, a készségeink, az eredményeink – attól függ, hogy mennyire erős az agyunk. Dr. Sanjay Gupta idegsebész, újságíró szerint létezik módszer, amely segít az agyunknak abban, hogy sikerre vigyen minket az életben. Az agyunk önálló galaxis, és még csak azt kezdtük el pedzegetni, hogy mi mindenre képes.

Dr. Gupta éveket töltött azzal, hogy az agyát és a kezeit eddze, hogy nyugodtak maradjanak erős nyomás alatt is. Orvosként idegessé válni bizonyos szituációkban katasztrofális következményekhez vezethetne.

Azáltal azonban, hogy a gondolkodásmódunkat megváltoztatjuk, akár a szívverésünket, a vérnyomásunkat is csökkenthetjük, és az immunrendszerünkre is hathatunk.

Ugyanígy, ha sok mindent szeretnél elérni, arra kell treníroznod az agyad, hogy e szerint is gondolkodjon.

A vizualizáció ereje

Az, hogy elképzeled erőteljesen, amit el szeretnél érni, nemcsak reményt ad és inspirál, de útmutatást is kapsz általa.

Egy kutatás szerint az emberi agy nem mindig tud különbséget tenni egy múltbeli emlék és egy jövőbeni vízió között, azaz amikor elképzeled a célt, az agyad képes úgy működni, hogy azt a valóságban is létrehozhasd.

A sportolók egyik legfontosabb eszköze ez, amely segít nekik jobban teljesíteni a pályán, de gyakran használják azok is, akik túlsúlytól kívánnak megszabadulni, és igyekeznek vékonynak képzelni magukat a cél elérése érdekében.

Nem ismeretlen módszer a vizualizáció a meditációban, illetve a relaxációs technikák többsége is ezzel operál.

Bizonyára hallottál már arról, hogy azt vonzzuk be az életünkbe, amire sokat gondolunk, ami iránt érzéseket táplálunk – ugyanez a helyzet a vizualizációval. Az alkotó vizualizáció erőteljes folyamat, amely képes akár napokig, évekig tartó negatív mintákat is felülírni, ha kellően kitartóak vagyunk.