Orrcsepp-függő vagy? Ideje leszoknod róla! (x)

bien.hu
Írta: ,

Sokan hajlamosak az orrdugulásra, még olyankor is, ha éppen nem is kínozza őket a nátha. Biztos te is ismersz valakit, akinek mindig ott lapul a táskájában vagy a munkahelyi asztalfiókjában egy orrcsepp vagy orrspray, amit a legváratlanabb pillanatokban képes előkapni és használni. Vagy éppen te magad jársz ebben a cipőben? Nem árt, ha tudod, a túl gyakori „orrcseppezés” tönkreteheti az orrnyálkahártyát és még függőséget is okozhat!

Orrcsepp-függőség?! Sajnos létezik!

A bedugult orron valóban segít az orrcsepp vagy orrspray, hiszen ezek a szerek általában gyorsan hatnak, hogy újra felszabadultan lélegezhess. Ám ha az allergiaszezon befejeztével vagy a megfázásod elmúltával még mindig rendszeresen csöpögtetned kell, nyilvánvaló, hogy nem lehetsz beteg. Van viszont egy rossz hírünk: nagy valószínűséggel te is orrcsepp-függő lettél!

Megárthat a sok csepegtetés

Az orrcseppek, orrspray-k mellé járó betegtájékoztatóban nem véletlenül figyelmeztetnek bennünket, hogy egy-két hétnél hosszabb ideig ne alkalmazzuk ezeket a szereket. Legtöbbjük ugyanis a hosszas használat során elvékonyíthatja az orr nyálkahártyáját, amely ettől kevésbé ellenállóvá válik és még ki is szárad. Érthető, ha ilyenkor az ember valamivel „nedvesíteni” akarja az orra belsejét. Ám ha ekkor is a hagyományos orrcseppek után nyúl, azok bizony hosszabb távon többet árthatnak mint használnak.

A Reventil orrspray más!

A leggyengédebb orrápolási módszerek egyike a tengervizes átöblítés. Ám ez gyakran nem oldható meg otthoni körülmények között, elvégre nem élhet mindenki a tenger partján. A Reventil orrspray viszont „házhoz” hozza nekünk ezt a gyógymódot, hiszen egyik fő összetevője a tengeri sós oldat, amely csökkenti a nyálkahártya duzzanatot, kimossa a váladékot és a kórokozókat. A Reventil orrspray-nek ugyanakkor különleges hatóanyaga, az ectoin, amely gyulladáscsökkentő, regenerálja a károsodott nyálkahártyát és, véd a kiszáradástól. A Reventillel gyorsan visszanyerhető az orrlégzés szabadsága. Bármely életkorban, korlátlan ideig alkalmazható.

Ha korábban a túlzott orrcseppezés hibájába estél is, ezzel a recept nélkül kapható orrspray-vel rendbe hozhatod az orrod. Ha pedig legközelebb megtalál a nátha, szintén a Reventilt vesd be a tünetek ellen. Így kevésbé valószínű, hogy az orrnyálkahártyád ismét megsérüljön, mint ahogy az orrcsepp-függőség réme sem fenyeget majd többé!

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!