Óriási tévhitek a reggeliről, amik többet ártanak, mint gondolnád

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Óriási tévhitek a reggeliről, amik többet ártanak, mint gondolnád

A reggeli sokak életében a legnagyobb mumus az étkezések között. az arany középutat ugyanis nehéz megtalálni: a legtöbben vagy teljesen figyelmen kívül hagyják a nap első étkezését, vagy annyira túllőnek vele a célon, hogy már hajnalban megpecsételik a diétájukat. Na de milyen reggeli-tévhitekkel ártasz a legtöbbet magadnak?

Reggel a szénhidrát a legjobb Kép forrása: jetandindigo.com

Logikusnak tűnhet, hogy reggelire olyan ételt válassz, ami pillanatok alatt ellát energiával, pedig ez így önmagában nem feltétlenül állja meg a helyét. Sőt, kifejezetten rosszat teszel a vércukrodnak, ha reggel határok nélkül engedsz a csábításnak és kakaós csigát eszel tejeskávéval...

A napot ehelyett lassan felszívódó szénhidrátokkal és komplett fehérjékkel kell kezdened, amihez fogyaszthatsz némi inzulinérzékenységet fokozó ételt, de a nagy mennyiségű, gyors szénhidrátot ekkor is kerülnöd kell. Mit is jelent ez?

Ha édességre vágysz, válassz pl. zablepényt, banánpalacsintát, zabpelyhet aszalt gyümölcsökkel, magvakkal, de kiváló ötlet a selyemsonkás szendvics is, frissen vágott zöldségekkel.

Ha reggelizel, egész nap többet eszel Kép forrása: pinchofyum.com

A fenti állítás is téves, hiszen csak akkor leszel éhesebb a nap folyamán, ha helytelenül választottad meg a napindító menüdet, és nagyon megdobtad a vércukrodat!

Az persze biztos, hogy ha éveken keresztül semmit sem vettél magadhoz a korai órákban, akkor nehéz lehet átállni az új rendszerre.

Ilyenkor éppúgy előfordulhat, hogy alig megy le egy-két falat a torkodon, mint az, hogy hirtelen átesel a ló túloldalára és egész nap éhesnek érzed magadat.

De ne aggódj, ez átmeneti! Ha tartod magadat a minőséghez és a megfelelő mennyiséghez, akkor az egészséges életmódhoz gyorsan alkalmazkodik majd a szervezeted és az étvágyad is újra visszaáll a normál szintre.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?