Óriási tévhitek a reggeliről, amik nagyon sokat ártanak

Kovács Andrea
Írta: ,
Óriási tévhitek a reggeliről, amik nagyon sokat ártanak

A reggeli sokak életében a legnagyobb mumus az étkezések között. az arany középutat ugyanis nehéz megtalálni: a legtöbben vagy teljesen figyelmen kívül hagyják a nap első étkezését, vagy annyira túllőnek vele a célon, hogy már hajnalban megpecsételik a diétájukat. Na de milyen reggeli-tévhitekkel ártasz a legtöbbet magadnak?

Reggel bármennyit ehetsz Kép forrása: apartment34.com

Sajnos már régen tudjuk, hogy reggel sem kell úgy étkeznünk, mint egy királynak! Bár valóban a délelőtti időszak az, amikor lazábbra engedheted az étkezésedet, de a legtöbben ezt a kiskaput alaposan félreértelmezik.

Nincs értelme reggel teljesen leterhelned a gyomrodat, még feleslegesebb annyira sokat enned, hogy meg se bírj mozdulni! Ezzel alaposan felborítod a napi étrendedet, hiszen nem fogsz tudni tízóraizni, és jóval később kívánod majd az ebédet, végül pedig a vacsorát. Ráadásul mindez a vércukrodra sincs jó hatással…

A „bűnözést” illetve a jelentősebb étkezéseket 11-13 óra közé érdemes időzítened, tehát leginkább a tízórai alkalmas a nassolásra, az ebéded pedig akkor jó, ha az összes étkezésed közül az a legkiadósabb.

Nincs reggeli = fogyás Kép forrása: localmilkblog.com

Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy reggeli nélkül többet fogyhatsz, de arra sem, hogy kevesebbet – bár mindkét véglet bizonyítására születtek már kutatások. Az mindenesetre biztos, hogy ha kávéval töltöd ki a délelőttöt, és először délben eszel, akkor nem viszel be annyi kalóriát a szervezetedbe, mint a normális és kiegyensúlyozott étkezésekkel.

Az már más kérdés, hogy délután vagy éppen éjszaka pótolod-e a hiányt (erre nagyon erős késztetést fogsz érezni), illetve hogy a hibás étrend következtében mikor jelentkeznek nálad a különféle egészségügyi problémák… Reggeli nélkül tehát kizárólag akkor fogyhatsz gyorsabban, ha nem helyettesíted az elvesztett kalóriákat (ebből a szempontból viszont szerencsésebb inkább a vacsorán spórolnod).

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra