Öngyógyító módszerek, amikkel megóvhatod az egészségedet

Írta: ,

Te is tapasztalhattad már, hogy amikor diszharmóniába kerülsz magaddal vagy a környezeteddel, akkor legyengül a szervezeted. Ilyenkor a betegség hátterében állhat tiltakozás az adott helyzet ellen, és úgy tűnhet, ez a legegyszerűbb módja az elmenekülésnek. Természetesen ez legtöbbször nem tudatos cselekvés. Azonban ahogy megbetegítetted magad, képes vagy az öngyógyításra is. Ennek a tudásnak a megszerzése manapság nélkülözhetetlen! A hozzáálláson pozitív gondolkozással, a tüneteken pedig természetes módszerekkel is tudsz segíteni.

Gyógyító erő a tudat Kép forrása: collagevintage.com

1/5 Gyógyító erő a tudat

Saját magad meggyőzése az egyik leghatásosabb öngyógyító módszer. Ez történhet gondolatban vagy hangosan kimondott szavakkal is.

Testi és lelki fájdalmak enyhítésére is alkalmas, ezen kívül célok kitűzésére és megvalósítására, boldogság érzés fenntartására, de még a szerelem állapotának elérésére is. Ne azt erősítsd, ami számodra negatív, hanem éld át gondolati szinten előbb azt, amire vágysz, és ezt ismételd többször.

Tipp: Nézd meg a Titok című filmet, ami részletesen foglalkozik az önbefolyásolással.

2/5 Energiaszint harmonizálása

A szervezet energia-csökkenése már a születés pillanatában elkezdődik. Ezt a folyamatot 6-8 éves korig a gyerekek szervezete még képes részben kompenzálni, de felnőttkorban a kezdeti érték akár 80-%-ára is lecsökkenhet.

Természetesen a mozgásszegény életmód és a természetidegen táplálkozás is befolyásolja az energia-háztartást, és tovább ronthatják ezt az arányt.

De vannak olyan öngyógyító módszerek, amivel harmonizálni tudod az energiaáramlásod. Ilyen például a pránanadi, ami egyensúlyt hoz létre a fizikai és tudati szinted között. Már itthon is vannak kezdő tanfolyamok, ahol teljesen elsajátíthatod ezt a gyógymódot.

3/5 Karbantartó gyógynövényterápiák

A legintenzívebb hatást úgy tudod elérni, ha te magad kevered össze a neked szükséges gyógynövényeket. Szerezd be a növényfajtákat, és az elkészítés után egy csavaros tetejű üvegben tárold őket. A kívánt hatástól függően naponta 1-3 bögrével fogyassz.

A hatást már 2-4 nap után érezheted, de érdemes kúraszerűen tovább folytatni a teázást, amivel biztosabb és hosszabb távú egészségi állapotot érhetsz el. Az ilyen kúráknál kiemelkedően fontos a ciklikusság, vagyis a szabályos időközönkénti ismétlés, mert az emberi szervezet is ciklikusan működik. Tehát érdemes szünetet is tartani, majd újra belekezdeni a kúrába, és kitartóan fogyasztani a megfelelő táplálkozás mellett.

4/5 Mágnesterápia

A mágnesterápia mint gyógyítási mód egyidős az akupunktúrával, és az alap fizioterápiás eljárások közé tartozik.

Tudományos kutatások is kimutatták, hogy sejteket és szerveket bio-mágnes burok veszi körül, amely megvédi a szervezetet a környezetből érkező káros sugárzásoktól.

Megbetegedések esetén a sejtek mágneses tere megsérül, melynek következtében a szervezet öngyógyító mechanizmusa lelassul. A mágnes gyógyító ereje hatásos a fájdalom és a gyulladások ellen, és segít a gyógyulás felgyorsításában.

Szeretet energia Kép forrása: instagram.com, @hbgoodie

5/5 Szeretet energia

A közérzeted nagyban függ attól is, hogy mennyire tudod befogadni mások szeretetét, és mennyire vagy hajlandó kinyilvánítani az érzéseidet mások és legfőképpen saját magad felé. Hidd el, a nézeteltérések ellenére is képes vagy szeretetet áramoltatni és vonzani, amivel együtt elindulnak a jó dolgok is körülötted!

A szeretettel való gyógyítás az egyik legtisztább csatorna. Emlékezz vissza arra, mikor gyerekkorodban édesanyád megsimogatta a fájó testrészedet, de akkor még nem is tudatosítottad, hogy annak fájdalomcsillapító hatása van. A szeretet-energia áramoltatásáért a szívcsakra felelős. Nem megfelelő működése testi szinten is tüneteket okozhat – főképp légzőszervi betegséghez vezethet.

Annyi szeretetet kapsz, amennyit adsz, és annyi egészséget kapsz, amennyit adsz.