Öngyógyító módszerek, amikkel megóvhatod az egészségedet

Fodor Veronika
Írta: ,
Öngyógyító módszerek, amikkel megóvhatod az egészségedet

Te is tapasztalhattad már, hogy amikor diszharmóniába kerülsz magaddal vagy a környezeteddel, akkor legyengül a szervezeted. Ilyenkor a betegség hátterében állhat tiltakozás az adott helyzet ellen, és úgy tűnhet, ez a legegyszerűbb módja az elmenekülésnek. Természetesen ez legtöbbször nem tudatos cselekvés. Azonban ahogy megbetegítetted magad, képes vagy az öngyógyításra is. Ennek a tudásnak a megszerzése manapság nélkülözhetetlen! A hozzáálláson pozitív gondolkozással, a tüneteken pedig természetes módszerekkel is tudsz segíteni.

Gyógyító erő a tudat Kép forrása: collagevintage.com

Saját magad meggyőzése az egyik leghatásosabb öngyógyító módszer. Ez történhet gondolatban vagy hangosan kimondott szavakkal is.

Testi és lelki fájdalmak enyhítésére is alkalmas, ezen kívül célok kitűzésére és megvalósítására, boldogság érzés fenntartására, de még a szerelem állapotának elérésére is. Ne azt erősítsd, ami számodra negatív, hanem éld át gondolati szinten előbb azt, amire vágysz, és ezt ismételd többször.

Tipp: Nézd meg a Titok című filmet, ami részletesen foglalkozik az önbefolyásolással.

A szervezet energia-csökkenése már a születés pillanatában elkezdődik. Ezt a folyamatot 6-8 éves korig a gyerekek szervezete még képes részben kompenzálni, de felnőttkorban a kezdeti érték akár 80-%-ára is lecsökkenhet.

Természetesen a mozgásszegény életmód és a természetidegen táplálkozás is befolyásolja az energia-háztartást, és tovább ronthatják ezt az arányt.

De vannak olyan öngyógyító módszerek, amivel harmonizálni tudod az energiaáramlásod. Ilyen például a pránanadi, ami egyensúlyt hoz létre a fizikai és tudati szinted között. Már itthon is vannak kezdő tanfolyamok, ahol teljesen elsajátíthatod ezt a gyógymódot.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján