3 öngyógyító módszer, amit bárhol, bármikor gyakorolhatsz

Marcali Nóra
Írta: ,

Úgy érzed, hogy az utóbbi időben nem az igazi az egészséged és nem tudod, hogy mitől érezhetnéd jobban magad? Mindamellett, hogy felkeresed az orvosodat és tanácsot kérsz tőle, érdemes átbogarásznod néhány öngyógyító technikát is, hiszen tudod: sokszor a dolgok fejben dőlnek el.

Nemcsak testi, hanem lelki eredetű problémáknál is érdemes kicsit befelé figyelni, hiszen könnyen lehet, hogy önmagad megismerésével, a saját működésedben való elmélyüléssel közelebb juthatsz a megoldáshoz. Ha fizikai problémáid vannak, ha úgy érzed, hogy a tested elgyengült és küzd valamivel, mindenképp fordulj orvoshoz, hiszen a legfontosabb, hogy ki tudd zárni az igazán komoly okokat, amik a háttérben húzódhatnak. A lelki egészség azonban legalább olyan fontos, mint a testi, így érdemes lehet próbát tenned az alábbi módszerekkel.

Meditáció és belső utazás

Sokan mondják, hogy a meditáció csodákra képes és ez valóban így van, de ne számíts rá, hogy egyik percről a másikra fog működni: mint minden mást, a meditálást is gyakorolni kell. A legfontosabb, hogy figyelj oda a légzésedre, szokj át a hasi légzésre, ennek ugyanis a nyugtató tulajdonsága mellett élettani hatásai is vannak: jobban megtölti a tüdődet oxigénnel, jobban áramlik a véred és a belső szerveid is kapnak egy kellemes masszázst általa.

Néha az is elég, ha egy mindennapos tevékenységet változtatsz belső utazássá, például egy 15 perces fürdőzés alatt engeded szabadjára a gondolataidat, anélkül, hogy olvasnál, vagy a telefonodat nyomkodnád.

Néhány perc elmélyülés és elcsendesülés lehet az első lépés az öngyógyulás felé, és segíthet ráébredni, hogy mi okozza a problémáidat. Ha szeretnéd összekötni egy kis testmozgással is, akkor a jógánál keresve sem találhatsz jobbat.

A tested hall téged!

A meditáció egy formája, amikor beszélsz a testedhez – ha hangosan vagy hang nélkül, de kommunikálni próbálsz vele, akkor talán megtalálod a választ. A fájdalom, a betegség is egyfajta jelzés a testtől, ezzel kommunikál, így meg kell tanulnod beszélni ezt a sajátos nyelvet.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!