Az okos napozás 5 aranyszabálya – Ezt tarts be az egyenletes barnulásért

Göcző Nóra
Írta: ,
Az okos napozás 5 aranyszabálya – Ezt tarts be az egyenletes barnulásért

A középkorban nem csak a nők, hanem még a férfiak is rizsporral fehérítették a bőrüket. A barna szín arra utalt, hogy viselője sokat van a napon, feltehetően dolgoznia kell reggeltől estig, s ezt a feltételezést nem engedhették meg maguknak a kor arisztokratái. Mára azonban a holtsápadt arc kiment a divatból, a napbarnított bőr az egészség, a szépség szimbóluma lett. Mit tegyünk, ha szeretnénk a lehető legkisebb kockázatot vállalva lebarnulni és szeretnénk sokáig megtartani az áhított színt?

Ha nem akarsz napra menni

Sokan ódzkodnak attól, hogy egyáltalán bármikor is a napra menjenek és a szoláriumot sem szeretik. Nekik sem kell lemondaniuk a barnaságról.

A drogériákban kapható barnító testápolókkal is hasonló eredményt lehet elérni, ha betartunk néhány alapszabályt. Az első a fokozatosság.

Ne egyszerre kenjük magunkra az összes krémet, inkább várjunk, amíg az első adag beszívódik. Ez lehet akár több óra vagy egy nap is.

Így elkerülhetjük a foltosodást és azt, hogy természetes barna helyett sárgás árnyalatunk legyen. Ilyen krémet magadnak is készíthetsz, ha van egy jól bevált testápolód.

Csak keverd össze a bio boltokban kapható természetes barnító porral, teszteld egy kevésbé feltűnő helyen és egész nyáron barna lehetsz anélkül, hogy kitennéd magad a napozás veszélyeinek.

 

A napozás extrái

Napozni jó.

S ezt élettanilag is tapasztaljuk, hiszen erősödik az immunrendszerünk és köztudott, hogy a napfény hatására testünkben természetes úton termelődik D-vitamin, mely a táplálék kiegészítőként bevitt D-vitaminhoz képest sokkal tovább marad aktív a vérben.

Magyarországon reggel 8 és 11 óra között az érzékenyebb bőrűeknek 15-20 perc, a kevésbé érzékeny bőrüknek napi 20-30 perc is elegendő, hogy a kellő mennyiségű D-vitamint előállítsa a szervezetük.

Jó hír, hogy ehhez már az is elég, ha csak a testünk egy negyedét, például csak a lábakat érik a napsugarak.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)