Női ráktünetek, amiket nem lenne szabad figyelmen kívül hagynod

Sándor Alexandra
Írta: ,
Női ráktünetek, amiket nem lenne szabad figyelmen kívül hagynod

A következő panaszok jelentkezésekor nem kell pánikba esned – ugyanakkor nem is szabad figyelmen kívül hagynod őket! Összegyűjtöttünk néhányat azon tünetek közül, amelyek mindenképpen kivizsgálást érdemelnek.

Változások a mell(b)en

„Amennyiben csomót érzékelsz, akkor sem szabad figyelmen kívül hagynod, ha a mammográfia eredménye negatív” – mondja Dr. Carolyn Runowicz, az Amerikai Rák Szövetség elnöke, aki ráadásul emlőrák-túlélő is egyben.

Ha például a mellbimbód hámlani kezd, akár Paget-kór is állhat a háttérben, ami mögött az esetek 95%-ában rákos megbetegedés húzódik meg. A tejes vagy véres mellbimbóváladékot ugyancsak ki kell vizsgáltatni, a narancsszerű kitüremkedésekkel egyetemben.
Rendszertelen vérzés

A normális menstruációs cikluson kívüli vérzés, vagy éppen a sokkal erősebb menstruáció orvosi vizsgálatot igényel, amelynek gyakran része a hüvelyi ultrahang, a későbbiekben pedig akár a biopszia is. 

Ha már lezajlott nálad a menopauza – tehát legalább egy éve nem voltak piros betűs napjaid –, akkor bármilyen vérzést ellenőrizni kell, még egyetlen cseppecskét is.
 
Legrosszabb esetben méhtest- vagy méhnyakrák lehet az oka, de többnyire persze ennél ártalmatlanabb problémáról van szó.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!