7 női ráktünet, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül

Sándor Alexandra
Írta: , Frissítve:
7 női ráktünet, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül

A következő panaszok jelentkezésekor nem kell pánikba esned – ugyanakkor nem is szabad figyelmen kívül hagynod őket! Összegyűjtöttünk néhányat azon tünetek közül, amelyek mindenképpen kivizsgálást érdemelnek.

Változások a mell(b)en

„Amennyiben csomót érzékelsz, akkor sem szabad figyelmen kívül hagynod, ha a mammográfia eredménye negatív” – mondja Dr. Carolyn Runowicz, az Amerikai Rák Szövetség elnöke, aki ráadásul emlőrák-túlélő is egyben.

Ha például a mellbimbód hámlani kezd, akár Paget-kór is állhat a háttérben, ami mögött az esetek 95%-ában rákos megbetegedés húzódik meg. A tejes vagy véres mellbimbóváladékot ugyancsak ki kell vizsgáltatni, a narancsszerű kitüremkedésekkel egyetemben.
Véres széklet

Nagyon kellemetlen problémáról van szó, ami amellett, hogy ijesztő, a lehetséges vizsgálatok miatt még külön rettenettel tölthet el.

A bélből távozó vért sokan egyértelműen az aranyérhez kötik, ami természetesen világszerte a leggyakoribb oknak számít.

Tény viszont, hogy nem mindig ez a helyzet.
 
Akár élénkpiros, akár alvadt vért találsz a vécékagylóban, mindenképpen tájékoztasd róla a háziorvosodat. Lehetséges, hogy tükrözést kell végezni, ami kellemetlen ugyan, de az életedet is megmentheti.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!