Ismerd fel a női pszichopatákat – Kevesen vannak, de veszélyesek lehetnek

Schuster Borka
Írta: ,

Legyen szó kitalált karakterekről, mint Hannibal Lecter és Jim Moriarty, vagy valódi személyekről, mint Charles Manson vagy Ted Bundy, ha a pszichopatákról beszélünk, többnyire férfiakra gondolunk, és valószínű, hogy ők többen is vannak. Ám ez nem jelenti azt, hogy a nők között ne fordulna elő belőlük.

Jó eséllyel találkoztál már velük

Egy vizsgálat szerint a börtönben lévő nők 17%-a lehet pszichopata, szemben a bebörtönzött férfiak becsült 30%-ával. A börtönökön kívül azonban feltehetően százból 1 ember megfelel a pszichopata definíciójának, és bár egyesek közülük valóban veszélyesek lehetnek, a többség nem sorozatgyilkos, hanem nagyon is jól funkcionál a társadalomban – lehet, hogy éppen az orvosod, az ügyvéded, vagy akár a főnököd, de jó eséllyel találkoztál már életed során pszichopatával, és bizony, ő akár egy nő is lehetett. De hogyan veheted észre őket?

Ki a pszichopata?

Bár a pszichopaták többsége soha nem szegi meg a törvényt, sőt vannak, akik szakmájukban sikeresek lesznek, családot is alapítanak, azért a mindennapi életben, a törvényes keretek között is könnyű lehet egy pszichopata „áldozatává” válni például az érzelmi kizsákmányolás vagy zsarnokoskodás következtében – ezért is jó, ha minél előbb felismered, hogy egy pszichopatával van dolgod.

A szakértők szerint három olyan jel van, amire érdemes figyelni, szem előtt tartva, hogy a pszichopaták nagyon sokfélék lehetnek.

Így ismerd fel a női pszichopatákat: kevesen vannak, de veszélyesek lehetnek

Kép forrása: antgor90/depositphotos.com

Ezek egyike a machiavellizmus: vagyis a pénz és a hatalom nagyrabecsülése, a hagyományos morális szabályok áthágása ezek elérése érdekében. A manipuláció mesterei minden eszközt megragadnak, hogy elérjék, amit szeretnének, de néha a manipuláció mögött még csak különösebb érdek sem áll, egyszerűen impulzusként, szórakozásként teszik ezt, mint ahogyan az alkoholisták is isznak.

A másik jel az empátia hiánya. Ha te találsz egy pénztárcát az utcán, megszólal a kis hang a fejedben, ami arra biztat, hogy juttasd vissza a tulajdonosának. Ha tudod, hogy egy kollégád nagyon nehéz időkön megy keresztül, valószínűleg nem dörgölsz az orra alá egy kisebb munkahelyi hibát, inkább csendben kijavítod azt. Egy pszichopata fejében nem szólal meg ez a hang és nem érez részvétet mások iránt, vagy ha igen, akkor ez a hang olyan halk, az érzelem pedig olyan gyengécske, hogy nem fogja befolyásolni a döntéseit.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!