Erre figyelj, ha nőgyógyászati vizsgálatra mész

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Erre figyelj, ha nőgyógyászati vizsgálatra mész

Kép forrása: unsplash

Minden nőnek el kell mennie legalább kétévente nőgyógyászhoz, negyvenéves kor után pedig javasolt az évenkénti szűrés, ami – bár sokaknak kellemetlen – ténylegesen életet menthet. Mi mindenre kell figyelned, ha nőgyógyászhoz mész?
Legyél őszinte!
Nagyon fontos, hogy a nőgyógyászoddal mindig őszinte legyél. Akármilyen panasszal is mész hozzá, biztos lehetsz benne, hogy már látott olyat, és megoldotta a felmerülő gondokat. Rá is vonatkozik az orvosi titoktartás, ezért nem kell attól tartanod, hogy bárkinek elmondja a panaszodat, hiszen ellenkező esetben akár ki is rúghatják a munkahelyéről. 
 
Sokszor a betegségek között csak árnyalati különbségek vannak, ezért olykor elegendő, ha egy kérdés során ferdítesz és máris teljesen más kezelést kapsz, mint ami ildomos lenne, tehát hazudni semmiképpen sem ajánlatos egy ilyen szituációban, még akkor sem, ha természetes módon kellemetlen.
Hogyan válassz orvost?
A legtöbb embernek a pénztárcájától függ, hogy szak- vagy magánrendelésen tud-e részt venni, de szerencsére sokszor az államilag finanszírozott rendelőkben is találhatunk jó és kedves orvosokat.
 
Bármelyik oldalon is teszed le a voksodat, először mindenképpen érdemes érdeklődnöd az ismeretségi körödben, hogy kiket javasolnak, illetve kik az igazán jó szakemberek. 
 
Ha megengedheted magadnak, érdemes a magánrendelést választanod, hiszen ott az orvosnak érdeke, hogy visszatérő vendég legyél, ezért mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a kellemetlenségek minimálisra csökkenjenek.