Nézz a körmödre! – Így ismerd fel, ha baj van a lábkörmöddel

Bodnár Alexa
Írta: ,

Hamarosan kezdődik a szandál- és papucsszezon, ezért érdemes a körmödre nézni, és ha problémát észlelsz, azt még idejében kezelni. Cikkünkben megmutatjuk, melyek a leggyakoribb lábköröm-problémák, hogy te is felismerhesd, ha baj van, és idejében szakemberhez fordulhass.

Benőtt köröm Kép forrása: bestetic.ro

A benőtt körmöt legkönnyebben onnan ismerheted fel, hogy ilyenkor a körmöd széle úgy nő bele a körmöd melletti bőrbe, hogy az be is gyullad, néha akár még gennyesedhet is.

A leggyakrabban a rossz körömvágási technika vagy a túl szoros lábbeli viselése okozza ezt a problémát, amelyet akár házilag vagy egy pedikűrös segítségével is könnyedén orvosolhatsz.

Megvastagodott körmök Kép forrása: ehow.com

A megvastagodott köröm azt jelenti, hogy a lábkörmeiden láthatóan megvastagszik, jobban kidomborodik a körömlemez, és lehet, hogy csak a köröm alsó részén.

Ha csak bizonyos lábujjad körmein jelentkezik a probléma, azt okozhatja rossz cipő viselése, de a több körmön tapasztalható elváltozást gombás fertőzés, A-vitamin hiány vagy akár súlyos esetben még keringési probléma is okozhatja.

Ha hasonlót tapasztalsz, egy pedikűröst mindenképpen érdemes felkeresned, és ha a kezelés nem oldja meg a gondot, akkor egy bőrgyógyászt is.